Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ- Φίλης: «Θα θέσω θέμα ηγεσίας»

Εκρηκτικό παραμένει το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Νίκο Φίλη να διαμηνύει ότι  «θα θέσει θέμα ηγεσίας».

“Θα θέσω θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ”, δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Στέλιου Κούλογλου για την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

“Πιο νωπή λαϊκή εντολή είναι η απόφαση που έδωσε ο λαός με τις δημοτικές εκλογές, όπου εκεί υποχώρησε περαιτέρω το κύρος και η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, στο 12,7%. Αυτό δεν οφείλεται προσωπικά στον κ. Κασσελάκη, αλλά δεν το ανέκοψε” είπε επίσης ο Νίκος Φίλης.

“Υπάρχει μια ψυχρή αποδοκιμασία από την κοινωνία”, σημείωσε.

Αναφερόμενος στις απόψεις που έχει γράψει στον Εθνικό Κήρυκα ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Νίκος Φίλης είπε ότι συνιστούν ακραία εκδοχή του νεοφιλελευθερισμού. Δεν τολμούσαν να τα πουν στην Ελλάδα οι νεοφιλελεύθεροι. Δεν τα λέει αυτά ο κ. Κασσελάκης το 2015, τα λέει πριν από μερικές ημέρες στο ΣΕΒ, πρόσθεσε.

Παραδέχθηκε πως δεν “γνωρίζαμε όσα αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών για τον Στέφανο Κασσελάκη”.

Τόνισε πως με τα όσα λέει ο κ. Κασσελάκης, δεν μπορεί να εκπροσωπήσει ένα αριστερό κόμμα.

“Τίθεται ζήτημα τι εκπροσωπεί”, συμπλήρωσε και καταδίκασε τη διαγραφή Τζουμάκα από το κόμμα.

“Σε ό,τι με αφορά θα θέσω θέμα των όσων λέει ο κ. Κασσελάκης. Είναι έξω από τη λειτουργία του κόμματος” ανακοίνωσε και έκανε λόγο για θέμα δημοκρατικής τάξης. Όπως εξήγησε, δεν θα θέσει ευθέως ζήτημα Κασσελάκη, αλλά θέμα λειτουργίας. Με όσα λέει ο Κασσελάκης, δεν μπορεί να εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της Αριστεράς, επεξήγησε με σαφήνεια.

αφήστε ένα σχόλιο


6 − τέσσερα =