ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας καταγγέλλει στο λαό της πόλης μας την αυθαίρετη και απαράδεκτη απόφαση της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου κ. Κόκκορη
με την οποία με την οποία μετακινούνται σειρά εργαζομένων σε θέσεις άσχετες με τα προσόντα τους, χωρίς τον παραμικρό σχεδιασμό, χωρίς κανένα διάλογο με το Σωματείο των εργαζομένων του Δήμου μας, χωρίς αντικειμενικά κριτήρια και ορθολογική αξιολόγηση. Θεωρούμε ότι ο κύριος στόχος του κ. Δημάρχου είναι η «τιμωρία» και η εκδικητική αντιμετώπιση των «ανυπάκουων πολιτικά στη Δημοτική Αρχή», αλλά και την τακτοποίηση ορισμένων «ημετέρων» με παράκαμψη αποφάσεων του Υπηρεσιακού Συμβουλίου καθώς και προβλέψεων του εσωτερικού κανονισμού του Δήμου.

Με τον τρόπο αυτό, πέρα από την απαράδεκτη απαξίωση του ανθρώπινου δυναμικού και την εφαρμογή αυθαίρετων μεθόδων στη διοίκηση του Δήμου, συνεχίζεται – με αποκλειστική ευθύνη του κ. Δημάρχου – η περαιτέρω διάλυση και υποβάθμιση των υπηρεσιών του, εντείνοντας στο έπακρο τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του Δήμου Γλυφάδας στην καθημερινή λειτουργία τους, γεγονός που έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα τη χειροτέρευση της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Και αυτό έρχεται ως συνέχεια των απαράδεκτων πολιτικών που επιβάλλει και εφαρμόζει στο Δήμο μας η παρούσα Δημοτική Αρχή, οι οποίες οδηγούν σε κατάρρευση τις κοινωνικές δομές του (βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτικά ιατρεία, ΚΑΠΗ, πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι», προνοιακές παροχές, καθαριότητα, συντήρηση και λειτουργία των σχολείων κ.λ.π.). Άλλωστε όπως έχουμε πολλές φορές καταγγείλει, είναι πιστοί στην εφαρμογή στο Δήμο όλων των μνημονιακών πολιτικών των τελευταίων Κυβερνήσεων αλλά και της «τρόικας εσωτερικού» (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) που οδηγούν σταθερά στην πλήρη χρεωκοπία την κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας εκφράζει την άμεση συμπαράστασή της στο Σύλλογο των Εργαζομένων του Δήμου μας και στους υπαλλήλους που υφίστανται τις εκδικητικές και απαράδεκτες μετακινήσεις. Απαιτούμε από τον κ. Δήμαρχο την άμεση ανάκλησή τους και την έναρξη ουσιαστικού, εποικοδομητικού και δημοκρατικού διαλόγου με το Σωματείο πάνω σε θέματα της καλύτερης και αξιοκρατικής στελέχωσης των υπηρεσιών με στόχο την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για την εξυπηρέτηση των πολιτών της πόλης μας.

Για άλλη μια φορά βρίσκουμε την ευκαιρία να επισημάνουμε ότι, είναι απόλυτα αναγκαία η μεγαλύτερη δυνατή αγωνιστική συσπείρωση των δημοτών ώστε να αποκρουσθούν τόσο οι αυθαίρετες και απαράδεκτες για τους δημότες πολιτικές της Δημοτικής αρχής και του κ. Δημάρχου, αλλά η καταστροφική λαίλαπα των μνημονιακών πολιτικών που υλοποιούν η τρικομματική συγκυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ .

Για μας είναι απόλυτα σαφές ότι οι ανάλγητες αυτές πολιτικές και οι Κυβερνήσεις αλλά και οι δημοτικές αρχές που τις υλοποιούν πρέπει να ανατραπούν.

ΓΛΥΦΑΔΑ 1-4-2013

ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ

Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας

 

αφήστε ένα σχόλιο


4 × = δώδεκα