«ΚΑΡΑΒΙΑ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»: ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΤΑΝΗ

«Καράβια στα πέλαγα του κόσμου»: εικαστική έκθεση του Τάσου Ταστάνη

«Καράβια στα πέλαγα του κόσμου» είναι ο τίτλος της ατομικής εικαστικής έκθεσης του Αρχιτέκτονα Τάσου Ταστάνη, Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας, που διοργανώνεται από την Κίνηση Αναπήρων Καλλιτεχνών, και τον Δήμο Γλυφάδας, αφιερωμένη στη μνήμη του διακεκριμένου Ελληνα λογοτέχνη και πρωτοπόρου αγωνιστή του αναπηρικού κινήματος Άρη Ταστάνη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πέντε χρόνων από το θάνατο του.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2019 στις 19.00 στο Παλαιό Δημαρχείο της Γλυφάδας Λεωφόρος Ποσειδώνος (απέναντι από την εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου) ενώ η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή, με δωρεάν είσοδο, από το Σάββατο 7 Δεκέμβρη έως την Κυριακή 15 Δεκέμβρη 2019 ( 9-13 και 6-9 )
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης των εγκαινίων της έκθεσης, που πραγματοποιείται το Σάββατο 7 Δεκέμβρη στις 19.00 έχει ως εξής:
-Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.
-Για τα έργα του Τάσου Ταστάνη θα μιλήσουν οι:
Ματθαίος Παπαβασιλείου, Αναπληρωτής καθηγητής Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ
Αντώνης Ρέλας Σκηνοθέτης ανάπηρος ακτιβιστής
Αργύρης Δεμερτζής, Δημοσιογράφος
Σταμάτης Σκαμπαρδώνης, Δάσκαλος, Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας
Τον συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει ο Δημοσιογράφος Άρης Χατζηγεωργίου.
Οι μουσικοί Μίνα Δάκου και Γιώργος Καραμούτσιος θα πλαισιώσουν την εκδήλωση με μουσικές και τραγούδια της θάλασσας.
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η τελειόφοιτος φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ Φελίσια Ταστάνη.
Ο Τάσος Ταστάνης, με σημείο αναφοράς την λογοτεχνική και αγωνιστική πορεία του συνοδοιπόρου και αγαπημένου αδελφού του Άρη Ταστάνη, μετουσιώνει σε καλλιτεχνικές δημιουργίες τις εμπειρίες, τις αγωνίες και τις ευαισθησίες του για την τέχνη, την πολιτική και τη ζωή.
Με πυξίδα το ποίημα του Άρη Ταστάνη «Ονειροπόλοι», ο Τάσος Ταστάνης δημιουργεί τα δικά του «καράβια στα πέλαγα του κόσμου» και τα βάζει να ταξιδεύουν στους στίχους του ποιητή «… όμως εμείς κάθε στιγμή θα ξεκινούμε για μακρινά ταξίδια…» στο αέναο ταξίδι και αγώνα για ένα πιο δίκαιο και ανθρώπινο κόσμο.
Στην έκθεση ο Τάσος Ταστάνης παρουσιάζει συνθέσεις και δημιουργίες με αντικείμενα και θαλασσοδαρμένα υλικά. Μαζεμένα σπαράγματα από καρνάγια και θάλασσες, σκουριά, αλμύρα παλιά ξύλα, καρφιά, σχοινιά, δίχτυα, καραβόπανα έρχονται από το χτες που κάποτε συντρόφευαν ψαράδες και ναυτικούς μέσα στη θάλασσα, ξαναγεννιούνται, παίρνουν μορφή και ψυχή για να ταξιδεύσουν στο σήμερα, μαζί με τα δικά μας όνειρα τις δικές μας ελπίδες, στα μακρινά ταξίδια του μυαλού.
Σημειώνεται ότι ο Τάσος Ταστάνης έχει συμμετάσχει στην ομαδική εικαστική έκθεση 130 εικαστικών καλλιτεχνών με θέμα ΄΄ΑRT Ελληνικό ’’ που διοργάνωσε η Επιτροπή αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού τον Σεπτέμβριο του 2011 .

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

αφήστε ένα σχόλιο


+ 2 = πέντε