«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΓΙΑ ΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ: ΕΤΣΙ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ

Η ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις κοντοζυγώνει, με το υπουργείο Εργασίας να εκτιμά ότι ωφελούμενοι θα είναι περί το ένα εκατομμύριο πολίτες.

Οπως εξήγησε η υπουργός Εφη Αχτσιόγλου, στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2018.

Βάσει των όσων υποστήριξε η κυρία Αχτσιόγλου, η νέα ρύθμιση θα προβλέπει «κούρεμα» τόσο της βασικής οφειλής όσο και των προσαυξήσεων, κατά 85%, ενώ η νέα οφειλή που θα προκύψει, με μεσοσταθμική μείωσης της τάξης του 65%, θα αποπληρώνεται σε 120 δόσεις.

Πότε χάνεται η ρύθμιση των 120 δόσεων
Οπως αποτυπώνεται και στα αναλυτικά παραδείγματα διευθέτησης οφειλών που δημοσιοποίησε την Τετάρτη το iefimerida.gr, στη ρύθμιση θα έχει τη δυνατότητα να μπει πολύ μεγάλος αριθμός οφειλετών.

Παρά ταύτα, οι ωφελούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά το διάστημα της αποπληρωμής, καθώς υπάρχει κίνδυνος να «δουν» την έξοδο από τη ρύθμιση, με σοβαρές συνέπειες.

Συγκεκριμένα, η ρύθμιση των 120 δόσεων χάνεται:

Αν δεν καταβληθεί ποσό που αντιστοιχεί σε 2 δόσεις της ρύθμισης
Αν δεν καταβληθούν βεβαιωμένες οφειλές που δημιουργήθηκαν μετά την 01/01/2019
Αν δεν καταβληθούν εντός 3 μηνών από την άρση της αναστολής οι οφειλές που κατά την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση τελούσαν σε αναστολή είσπραξης και δεν υπήχθησαν, με επιλογή του οφειλέτη, στη ρύθμιση.
Αν δεν καταβληθεί το σύνολο των δόσεων που αντιστοιχούν στο διάστημα από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης έως την επίδοση της απορριπτικής απόφασης.

αφήστε ένα σχόλιο


− 5 = ένα