Καμπανάκι Λινού: Θα διασωληνωθούν ανεμβολίαστοι νέοι – Θα έχουμε απώλειες ζωών

Τι δήλωσε για τον δείκτη θετικότητας, τις εγκύους και την τρίτη δόση του εμβολίου

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού και τοποθετήθηκε επί της πορείας της πανδημίας στη χώρα μας αλλά και πιο συγκεκριμένα επί του εμβολιαστικού προγράμματος.

Η ίδια επεσήμανε πως αυξάνονται τα κρούσματα στη χώρα, την ώρα που ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο. Αυτός είναι ο λόγος που θα δούμε αρκετές διασωληνώσεις, καθώς και απώλειες ζωών. Το 95% όσων διασωληνώνονται είπε χαρακτηριστικά είναι ανεμβολίαστοι.

Εν συνεχεία, η κ.Λινού ανέφερε πως από εκεί που ο δείκτης θετικότητας βρισκόταν στο 1 πλέον βρίσκεται στο 3-4, ενώ σημείωσε πως αυτή τη στιγμή ο ανεμβολίαστος πληθυσμός (σ.σ. που νοσεί) είναι κατά 75% νεώτεροι άνθρωποι και το 25% είναι σε σοβαρή κατάσταση.

«Ναι μεν ο θάνατος στους ηλικιωμένους είναι πιο συχνός, αλλά και αρκετοί από τους νέους που θα νοσήσουν, θα έχουμε και εκεί θανάτους. Και δεν θα είναι αναγκαστικά θάνατοι μεταξύ ατόμων με υποκείμενο νόσημα. Αν μια κοπέλα νοσήσει ενώ είναι έγκυος, έχει τριπλάσια πιθανότητα να χάσει τη ζωή της, αν δεν ήταν έγκυος. Για αυτό πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι» σημείωσε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο τρίτης δόσης εμβολίου, είπε ότι συζητάται μόνο για άτομα με βαριά νοσήματα και πως «ακόμα δεν ξέρουμε αν θα απαιτηθεί η τρίτη δόση για το σύνολο του πληθυσμού». Τέλος, για τον εμβολιασμό των παιδιών, επισήμανε ότι στις ΗΠΑ εκατομμύρια παιδιά εμβολιάστηκαν και δεν καταγράφηκαν παρενέργειες.

αφήστε ένα σχόλιο


− 1 = οκτώ