Καμία απόφαση ακόμη για το άνοιγμα των σχολείων

Κρίσιμη αλλά σε κάθε περίπτωση όχι ημέρα αποφάσεων η σημερινή μαραθώνια σύσκεψη των Λοιμωξιολόγων, παρουσία της υπουργού παιδείας, για το άνοιγμα των σχολείων.

Ειδικότερα, όπως αναμεταδίδει ο ΣΚΑΪ, οι νεότερες πληροφορίες καθιστούν σαφές πως δεν υπάρξουν ακόμη αποφάσεις κι επομένως ανακοινώσεις αναφορικά με το θέμα.

Το παραπάνω προκύπτει ως αποτέλεσμα εντονότατου προβληματισμού με το επικρατέστερο σενάριο, όπως αυτό προκύπτει από την συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη, να είναι το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων με προτεραιότητα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στις 8 Ιανουαρίου.

Αναλυτικότερα, συντριπτική πλειοψηφία των ειδικών και των μελών της επιτροπής φαίνεται να προτάσσει αυτό το σενάριο ενώ επικρατεί έντονος προβληματισμός όσον αφορά το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή των Γυμνασίων και των Λυκείων – με τα Λύκεια δε να αποτελούν την μεγαλύτερη πηγή προβληματισμού καθώς ο βαθμός της μεταδοτικότητας σε αυτά, φαίνεται μεγαλύτερος και η τήρηση των μέτρων ενδεχομένως δεν γίνεται κατά γράμμα.

Σχεδόν οι μισοί Λοιμωξιολόγοι- μέλη της επιτροπής, σύμφωνα τις προαναφερθείσες πληροφορίες, ζήτησαν να καταγράψουν και να εξετάσουν διεξοδικά και άλλα επιδημιολογικά στοιχεία των επόμενων ημερών προκειμένου να είναι βέβαιοι ότι το άνοιγμα και για αυτή τη βαθμίδα εκπαίδευσης θα είναι ασφαλές.

Σημειώνεται πως υπήρξαν, όπως φαίνεται και κάποιες μεμονομένες φωνές που τάχθηκαν υπέρ του «οριζόντιου ανοίγματος» όλων των βαθμίδων στις 11 ή 15 Ιανουαρίου.

αφήστε ένα σχόλιο


δυο + 4 =