Καλοτάξιδη: Η συγκλονιστική δήλωση της Μαριέττας Γιαννάκου 6 χρόνια πριν – «Δεν φοβάμαι τον θάνατο, αλλά ότι θα αφήσω μόνη την κόρη μου»

Τι είχε δηλώσει στα «Παραπολιτικά» για τη σχέση με την κόρη της

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών η βουλευτής και πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου

, σκορπίζοντας θλίψη στον πολιτικό κόσμο. Η σπουδαία αυτή γυναίκα έδινε μάχη τα τευλευταία χρόνια με τα προβλήματα υγείας που την ταλαιπωρούσαν, ωστόσο ποτέ δεν τα παράτησε. Όπως είχε δηλώσει στο ”Secret” των «Παραπολιτικών» πριν από έξι χρόνια δεν φοβόταν τον θάνατοαλλά μην αφήσει μόνη την πολυαγαπημένη της κόρη, στην οποία είχε μαγάλη αδυναμία. «Με ανησυχεί ότι θα αφήσω μόνη την κόρη μου», είχε πει χαρακτηριστικά.

Η συγκινητική συνέντευξη της Μαριέττας Γιαννάκου στα «Παραπολιτικά» το 2016

Τη μεγαλύτερη και πιο δύσκολη μάχη της ζωής της έδωσε η πρώην υπουργός παιδείας, Μαριέττα ΓιαννάκουΣτις 28 Μαΐου η 68χρονη πολιτικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» με έμφραγμα του μυοκαρδίου. Υποβλήθηκε άμεσα σε αγγειοπλαστική, παραμένοντας διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ώστε να αναρρώσει και να καταφέρει να υποστηριχθεί το αναπνευστικό της σύστημα, μετά από ένα πνευμονολογικό πρόβλημα που αντιμετώπισε.

Για πολλούς μήνες αναγκάστηκε να παραμείνει στο νοσοκομείο, περνόντας δύσκολες στιγμές, αλλά έχοντας πάντα στο πλευρό της τα αγαπημένα της πρόσωπα. Λίγες ημέρες μετά το εξιτήριο που έλαβε από το νοσοκομείο, η Μαριέττα Γιαννάκου μιλάει ανοιχτά στη Σάσα Σταμάτη και το Secret των Παραπολιτικών.
Τι συνέβη και ξαφνικά μάθαμε ότι είστε στην Εντατική;

Αισθάνθηκα μια δύσπνοια πάρα πολύ έντονη στο σπίτι και ζήτησα να με μεταφέρουν με το 166. Πήγα στον Ερυθρό Σταυρό κι εκεί διαπιστώθηκε έμφραγμα του μυοκαρδίου. Οι γιατροί έκαναν αγγειοπλαστική για να το αντιμετωπίσουν. Πέρασα έναν μήνα περίπου στην Εντατική και εν συνεχεία πήγα σε κανονικό δωμάτιο. Τώρα είμαι καλά. Ξέρετε αυτά συμβαίνουν σε πολλούς ανθρώπους.

Πολλοί λένε ότι όταν είσαι στην Εντατική νιώθεις ότι φεύγεις από τη ζωή και ξαναγυρίζεις. Πώς το βιώσατε εσείς;

Η Εντατική είναι ένας πολύ σκληρός και δύσκολος χώρος και όταν μάλιστα τα νοσοκομεία έχουν εφημερία, κάτι που εγώ το παρακολούθησα και ως ακροατής, όταν είχα συνέλθει, είναι μια κατάσταση μεγάλης έντασης και πίεσης για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, που δεν είναι επαρκές. Αυτός που δεν βρίσκεται σε καταστολή το αισθάνεται. Στη συνέχεια, όταν συνέρχεται, είναι ευτυχής γιατί τα κατάφερε.

Φοβηθήκατε τον θάνατο;

Όχι, δεν φοβάμαι τον θάνατο. Με ανησυχεί ότι θα αφήσω μόνη την κόρη μου. Βεβαίως, έχει και τον μπαμπά της, με τον οποίο είμαστε διαζευγμένοι, βεβαίως υπάρχει και η αδελφή μου, αλλά θέλω να ζήσω για να τη στηρίξω.
Στο παρελθόν χάσατε το πόδι σας και τώρα συνέβη αυτό. Είπατε ποτέ «γιατί σε μένα»; 
Όχι, δεν το είπα. Αυτά μπορούν να συμβούν στον οποιοδήποτε. Αν πεις το «γιατί σε μένα», θα είχε τη λογική «και γιατί να μη συμβεί σε κάποιον άλλον αντί σε μένα». Δεν μπορώ να το πω αυτό.

Μιλήστε μας για την κόρη σας και τη σχέση σας.

Είναι καλό παιδί και ένα προσόν που έχει είναι ότι μιλάει τέλεια ελληνικά και όχι με 200 λέξεις. Έχει σπουδάσει βρεφονηπιοκόμος και ζαχαροπλαστική, όσο και αν σας φανεί περίεργο. Θα πάει να δουλέψει ως βρεφονηπιοκόμος τον Οκτώβριο.

αφήστε ένα σχόλιο


− 2 = τρία