ΚΑΚΟΣΤΗΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΒΛΕΠΕΙ Η ΝΔ ΑΛΛΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ως μια «κακοστημένη παράσταση Τσίπρα» με άγνωστο προς το παρόν τέλος, θεωρεί η ΝΔ την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και τα αιφνιδιαστικά ταξίδια του πρωθυπουργού στην Ευρώπη.

Το σενάριο που διαδραματίζεται, θυμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις αντίστοιχες περσινές στιγμές, όπου «όλη η Ελλάδα περίμενε να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, η κατάσταση διαιωνιζόταν και τελικά την ύστατη ώρα, υπό τον ορατό κίνδυνο της χρεοκοπίας, συμφωνήσαμε σε ό,τι μας ζήτησαν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επέστρεψε χθες από τις ΗΠΑ, προσπαθεί με τους συνεργάτες του να αποκρυπτογραφήσει τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα και βάζει στο τραπέζι κάθε πιθανό και απίθανο σενάριο.

Είτε πάντως, όπως λένε, τελικά η αξιολόγηση ολοκληρωθεί (που το θεωρούν και το πιο πιθανό) είτε όχι, ένα είναι βέβαιο: πως η όποια εξέλιξη, με «αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης», θα έχει εξαιρετικά επώδυνες συνέπειες για την κοινωνία.

Στη ΝΔ πιθανολογούν ότι οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σε μεγάλο βαθμό και απομένουν λεπτομέρειες για να τελειώσει η διαπραγμάτευση σε αυτή τη φάση, αλλά το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να δραματοποιήσει τα γεγονότα για επικοινωνιακούς λόγους. «Από την «επικείμενη συμφωνία» στη «σύγκρουση», και από τη «σύγκρουση» στην οδυνηρή για τους πολίτες συνθηκολόγηση», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Κουμουτσάκος.

Από την άλλη, δεν μπορούν να αποκλείσουν, με μικρότερες ωστόσο πιθανότητες, και το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός, βλέποντας τα δύσκολα, να έχει αποφασίσει να κάνει «ηρωική έξοδο», στήνοντας ένα σκηνικό… πολέμου με τους δανειστές.

Αυτό, σύμφωνα με το ίδιο σενάριο, οδηγεί αναπόφευκτα σε αδιέξοδο και κατ’ επέκταση σε ραγδαίες εξελίξεις στην ελληνική κεντρική πολιτική σκηνή, είτε με εκλογές, είτε με σχηματισμό άλλης κυβέρνησης υπό την παρούσα Βουλή.

 lykavitos

αφήστε ένα σχόλιο


πέντε − 4 =