ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ Ν. ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 34χρονος Γεωργιανός Δαυίδ Μουρτινέλι για την άγρια δολοφονία με 21 μαχαιριές του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου στις 3 Ιουνίου 2008.

Οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου έκριναν ένοχο με πλειοψηφία (6-1) τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση απορρίπτοντας τα αιτήματα της υπεράσπισης του για αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου εντίμου βίου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.

Το δικαστήριο καταδίκασε ακόμη τον Γεωργιανό σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για κλοπή, ενώ έπαυσε την ποινική δίωξη για τα αδικήματα της οπλοχρησίας και της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Ανάλογη της απόφασης ήταν και η εισαγγελική πρόταση σύμφωνα με την οποία ήταν εσφαλμένη η ποινή της 20ετούς κάθειρξης που επέβαλε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Ο εισαγγελέας χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο «επικίνδυνη προσωπικότητα που έχει διαπράξει ένα στυγερό έγκλημα» και που «ήθελε να εξοντώσει με τον τρόπο που εξόντωσε το θύμα».

Υπενθυμίζεται οτι κατά της πρωτόδικης απόφασης είχε ασκηθεί από τον εισαγγελέα έφεση υπέρ του νόμου με το σκεπτικό ότι δεν έπρεπε να αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο.

Στην απολογία του ο Μουρτινέλι είχε δηλώσει μετανοημένος επαναλαμβάνοντας ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον ηθοποιό και πως το θύμα τον απείλησε με μαχαίρι, προκειμένου να δεχθεί να του κάνει στοματικό έρωτα, κάτι που τον έθιξε βαρύτατα γιατί δεν είναι ομοφυλόφιλος.

αφήστε ένα σχόλιο


× 3 = είκοσι ένα