ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Θέμα: «Πλήθος κόσμου στον εορτασμό των Θεοφανείων στον Δήμο Σαρωνικού».

 

Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης, τα Θεοφάνεια, εορτάστηκε με κάθε λαμπρότητα την Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016 στον Δήμο Σαρωνικού.

 

Πλήθος κόσμου, κάτοικοι αλλά και επισκέπτες, με σύμμαχο τον καλό καιρό, συμμετείχαν στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Από τον Άγιο Νικόλαο στο Λαγονήσι, την παραλία Αλυκών Αναβύσσου, την κεντρική προβλήτα της Σαρωνίδας, τον Κουβαρά, αλλά και το λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας οι ιερωμένοι, η δημοτική αρχή αλλά και πιστοί παρακολούθησαν με ευλάβεια τη θεία λειτουργία και στη συνέχεια παρακολούθησαν τον αγιασμό των υδάτων.

 

Ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Σωφρόνης συμμετείχε στις εκδηλώσει για τον εορτασμό των Θεοφανείων στην Παλαιά Φώκαια. Αφού ολοκληρώθηκε η θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Παλαιάς Φώκαιας, οι ιερωμένοι, οι αρχές του τόπου και οι πιστοί, υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής, σχημάτισαν πομπή και ακολούθησαν τον δρόμο προς τη θάλασσα. Στο γραφικό λιμανάκι της Παλαιάς Φώκαιας οι αλιείς με τις βάρκες τους αλλά και οι μικροί αθλητές της ιστιοπλοΐας είχαν ήδη ανοιχθεί στη θάλασσα. Σύμφωνα με την ιεροτελεστία της χριστιανοσύνης ο ιερέας τέλεσε τον αγιασμό και στη συνέχεια έριξε το σταυρό στη θάλασσα για να πραγματοποιηθεί ο αγιασμός των υδάτων. Περισσότεροι από είκοσι βουτηχτάδες πήδηξαν στα παγωμένα νερά κατά την κατάδυση του Σταυρού, προκειμένου να λάβουν την χάρη και την ευλογία του.

 

Ο Δήμαρχος κ. Σωφρόνης, απελευθέρωσε το λευκό περιστέρι, σύμβολο παρουσίας της χάρης του Αγίου Πνεύματος δίνοντας ευχές σε όλους για μια χρονιά ειρήνης, ευημερίας, προσωπικής και οικογενειακής υγείας.

pompi_limani

Θεοφανεια_peristeri

theofaneia_fwkaia

katadysh stavrou

 

αφήστε ένα σχόλιο


6 × τρία =