ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: ΒΡΕΘΗΚΑΝ 9.000 ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Κατά 9.000 περισσότερες είναι οι προσλήψεις που έγιναν σε έκτακτο προσωπικό κατά τους μήνες Απρίλιο, Μαίο, Ιούνιο δείχνουν τα στοιχεία για τον αριθμό του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίουόπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, το προσληφθέν προσωπικό για κάλυψη εκτάκτων αναγκών έπρεπε να είναι 48.000 άτομα ενώ αυτή την στιγμή έχει φτάσει στους 57.000, γεγονός το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση παρέλειψε να δημοσιοποιήσει .

«Δεν θέλω να είμαι άδικος, είναι γνωστό πως για πολλές δεκαετίες κυβερνήσεις έσπρωχναν τον αριθμό των εκτάκτων προσλήψεων προς τα πάνω σε περιόδους εκλογών. Οι τριπλές εκλογικές αναμετρήσεις που προηγήθηκαν συνέβαλαν κατά πολύ σε αυτό όπως φαίνεται και γι’ αυτό τώρα αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα» ανέφερε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ότι θα τηρηθούν οι συμβάσεις των εν λόγω προσληφθέντων, ωστόσο από εδώ και πέρα πρόκειται να μπει προγραμματισμός.

Όπως διευκρίνισε η υπέρβαση στις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού εντοπίζεται σε πλήθος υπηρεσιών διαφόρων κλάδων, με ενδεικτικούς αυτούς της καθαριότητας, της φύλαξης ή της σίτισης.

αφήστε ένα σχόλιο


8 + = δεκαπέντε