Θήβα: Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος προειδοποιεί για ισχυρό σεισμό ίσως και 6 Ρίχτερ

Φοβάται σεισμό ανάλογο των 6,2 Ρίχτερ που είχαν πλήξει τη Θήβα το 1894

Έντονη ανησυχία προκαλεί η πρόβλεψη που έκανε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος για ισχυρό σεισμό στη Θήβα, μεγέθους ακόμα και 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο κ. Παπαδόπουλος λέει πως η προσεισμική ακολουθία – όπως και στην περίπτωση του Αρκαλοχωρίου – δείχνει σημαντική πιθανότητα για ισχυρότερο σεισμό στην περιοχή, ανάλογο των 6,2 Ρίχτερ που είχαν πλήξει τη Θήβα το 1894.

Ο διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών συνιστά στις αρχές να λάβουν μέτρα, με δεδομένη την επιδείνωση που παρατηρείται στους δείκτες σεισμικότητας στην περιοχή της Θήβας, όπου η γη δεν έχει σταματήσει να σείεται από τον Ιούλιο έως σήμερα, διάστημα κατά το οποίο έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 3.000 σεισμοί.

Συναγερμός μετά τις αλλεπάλληλες δονήσεις

Τον κώδωνα του κινδύνου για τους σεισμολόγους έκρουσε η πρόσφατη σεισμική δόνηση των 4,3 Ρίχτερ, της 10ης Απριλίου, τρία 24ωρα μόλις μετά τα 3,9 Ρίχτερ και ενώ είχε να καταγραφεί σεισμός τέτοιου μεγέθους από τις 11 Ιουλίου, γεγονός που επανέφερε σε υψηλά επίπεδα την ανησυχία των κατοίκων για τον αδιάκοπο χορό των Ρίχτερ κάτω από τα πόδια τους, αλλά και από την απόκοσμη βοή που συνοδεύει αρκετές από τις δονήσεις.

αφήστε ένα σχόλιο


× τέσσερα = 20