Η «Χρυσή περίοδος» του Γιώργου Παπανικολάου που άλλαξε η Γλυφάδα

Η αλήθεια είναι ανίκητη.

 Ο δήμαρχος της Γλυφάδας δεν είναι μόνον ο δήμαρχος των έργων όπως τον αποκαλούν αλλά

ο πολιτικός που πριν και πάνω απ’ όλα διακρίνεται για το ήθος και τη σεμνότητα του χαρακτήρα του που σπάνια συναντάς σε πολιτικό.

Ο Γιώργος Παπανικολάου ίσως ο πιο αξιόλογος δήμαρχος σε ολόκληρη την χώρα, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και κόσμημα για την πόλη αρκεί και μόνο να πούμε ότι η διαδρομή του όλα αυτά τα χρόνια, έχει γίνει πραγματικά ζηλευτή μιας και τα εκατοντάδες μικρά και μεγάλα έργα και παρεμβάσεις έχουν αλλάξει την πόλη και της έχουν δώσει λαμπρότητα, την έχουν κάνει πόλη πρότυπο.

Το ακούραστο, το μεράκι, η οξυδέρκεια και η αγάπη του για την Γλυφάδα δίνουν στο πολίτη την αίσθηση μιας προσεγμένης πόλης φωτεινής με δεκάδες πλατείες, πάρκα, παιδικές χάρες  που γίνεται πόλος έλξης για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες.

Αρκεί να γυρίσουμε λίγα χρόνια πίσω για να θυμηθούμε πόσο πτωχή, νωθρή, γκρίζα και μίζερη ήταν αυτή η πόλη.

Πραγματικά ο Γιώργος Παπανικολάου ήταν και είναι ότι καλύτερο για την Γλυφάδα κι αυτό πέρα από κάθε κομματική προτίμηση  δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει.

Φτάνοντας στο σήμερα και εν όψει των επερχόμενων εκλογών η αλήθεια των πεπραγμένων της διοίκησης του μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα θαύμα είναι δε τόσο ξεκάθαρη που η λάσπη όσων ασκούν το επάγγελμα του συκοφάντη πέφτει πραγματικά στο κενό. Στις εκλογές που έρχονται ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου δεν έχει αντίπαλο μιας και η ασπίδα που τον προφυλάσσει είναι τα έργα του και σε κάθε περίπτωση ο Γλυφαδιώτικος λαός.

Πολλά όμως θα ειπωθούν, βλέπετε η περίοδος των εκλογών αναδύει κάθε φορά μπόχα και δυσωδία. Μπαίνουμε στον αστερισμό των ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών, την συγγραφή μυθιστορημάτων, τις αθλιότητες, αυτό που κατά τους λιβελογράφους πρέπει να φτάσει στον πολίτη για να ανακόψει την φρενήρη δημοτικότητα του αναμορφωτή της πόλης. 

Το σχέδιο φθοράς του έχουν αναλάβει οι γνωστοί λυσσαλέοι αρχιτέκτονες σκευωροί αγαπησιάρηδες που έρχονται να βγάλουν την Γλυφάδα από το τέλμα που όπως και την προηγούμενη φορά έριχναν ζούλα την νύχτα πατσαβουροφυλλάδες στις αυλές και τις πόρτες των σπιτιών.

Ο σκοπός τους ολοφάνερος να παραπλανήσουν τους συμπολίτες με λιβελογραφήματα.

Θεωρώ καθήκον μου να πω και να προειδοποιήσω ότι όσοι εμπλακούν έμμεσα η άμεσα σε αυτό το πανηγύρι της σπίλωσης και της συκοφαντίας θα υποστούν και τις συνέπειες. Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο. Η υποχθόνια τακτική τους γνωστή, θα βρει εμπόδια στο ολοφάνερο κι αναμφισβήτητο έργο του αναμορφωτή δημάρχου της Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου.

Αυτές τους οι συμπεριφορές που αναμφίβολα θα συμβούν θα είναι και η ταφόπετρα  της ασύδοτης και δόλιας συμπεριφοράς τους. Οι Γλυφαδιώτες και μνήμη έχουν και κρίση έχουν πολύ δε παραπάνω ξέρουν να εκτιμούν και να απονέμουν τα μέγιστα στον άνθρωπο που με την  προσφορά του άλλαξε τον ρου της ιστορίας την πόλης.

Στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έχω την αίσθηση ότι οι  Γλυφαδιώτες θα τον τιμήσουν με το απόλυτο ρεκόρ ψήφων στις κάλπες αναγνωρίζοντας το τεράστιο έργο του που τους κάνει υπερήφανους για την πόλη που ζουν.

Αναμφίβολα με δήμαρχο τον Γιώργο Παπανικολάου η Γλυφάδα γνώρισε ημέρες λαμπρότητας και δόξας.

Το νου σας στους επερχόμενους σωτήρες. Έχουν παρελθόν

Έχουν δοκιμαστεί και βρέθηκαν ότι είναι ο ορισμός της εξαπάτησης

αφήστε ένα σχόλιο


τέσσερα + 9 =