Η “ΦΡΑΤΖΟΛΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ” ΣΤΗ”ΜΑΧΗ ” ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

«Η πενία τέχνας κατεργάζεται», συνηθίζουμε να λέμε και καθώς η χώρα μας βιώνει αυτήν την κρίση είναι λογικό να λαμβάνονται κάποιες πρωτοβουλίες προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν οι συνέπειές της.

Προς αυτήν την κατεύθυνση είναι και η δράση που ανέλαβε ο Πρόεδρος του Ομίλου Προβληματισμού Φίλων για την Αγία Παρασκευή και ανεξαρτητοποιημένος Δημοτικός Σύμβουλος, Φώτης Αλεξόπουλος, δημιουργώντας το δίκτυο “Η Φρατζόλα της Αγάπης”.

Ο κ. Αλεξόπουλος καλεί τους αρτοποιούς της πόλης της Αγίας Παρασκευής να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα στο οποίο, εν ολίγοις, κάποιος καταναλωτής θα αγοράζει ψωμί για το σπίτι του και θα προπληρώνει άλλη μια φρατζόλα, ως «αποταμίευση» για κάποιον που δεν έχει χρήματα και στη συνέχεια σε συνεννόηση με τον Όμιλο το ψωμί θα φτάνει σε αυτόν που δεν μπορεί να το αγοράσει.

Ο κ. Αλεξόπουλος απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς τους αρτοποιούς της πόλης προκειμένου να τους ενημερώσει για την πρωτοβουλία του, η οποία αναφέρει τα εξής:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί Συμπολίτες, ως επαγγελματίες Αρτοποιοί, αντιλαμβάνεστε καθημερινά καλύτερα από όλους μας, την οικονομική στενότητα στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες καταναλωτές.

Θέλω να σας θυμίσω, ότι υπάρχουν πολλές οικογένειες μεταξύ μας, που δεν έχουν χρήματα ακόμα και για το καθημερινό τους ψωμί.

Είναι οι νεόπτωχοι της γειτονιάς μας, της πόλης μας.

Εσείς σίγουρα, γνωρίζετε καλύτερα!

Σκοπός της επιστολής αυτής, είναι να θυμηθούμε όλοι, ότι η αλληλεγγύη από την κοινωνία των πολιτών, μπορεί ως μια ενωμένη γροθιά, να αντισταθεί και να νικήσει την λαίλαπα της κρίσης.

Ο Όμιλος Προβληματισμού Φίλων Αγίας Παρασκευής, του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι, αποφάσισε να ιδρύσει μια ανθρώπινη ασπίδα ενάντια της κρίσης.

Σκοπός της ενεργείας μας αυτής είναι να μην μένει καθημερινά καμία οικογένεια στην Αγία παρασκευή χωρίς ψωμί.

Επειδή για να πραγματοποιηθεί αυτή η συμβολική κίνηση αλληλεγγύης, χρειαζόμαστε την βοήθεια σας, απευθυνόμαστε με την ελπίδα ότι θα συμπράξετε μαζί μας ως μέλη της ιδίας κοινωνίας, ως φίλοι, ως γείτονες.

Θέλουμε να γίνετε μέλη του δικτύου «Η Φρατζόλα της Αγάπης».

Επειδή θεωρούμε την βοήθεια σας σίγουρη, σας ευχαριστούμε εκ των πρότερων.

Αγαπητοί συμπολίτες, το εγχείρημα του Ομίλου Φίλων της Αγίας Παρασκευής ονομάστηκε «Η Φρατζόλα της Αγάπης» και η διαδικασία είναι απλή:

Ο συνδημότης μας, μέλος του δικτύου «Η Φρατζόλα της Αγάπης», θα αγοράζει από το αρτοποιείο σας ψωμί για το σπίτι του και θα προπληρώνει άλλη μια φρατζόλα, ως «αποταμίευση» για κάποιον που δεν έχει χρήματα.

Ο Όμιλος θα έχει προμηθεύσει στο συνεργάτη αρτοποιό, αυτοκόλλητο σήμα, με την ένδειξη «Η Φρατζόλα της Αγάπης» και στο κάτω μέρος ο αρτοποιός θα καταγραφεί με μια γραμμή ότι υπάρχει μια πληρωμένη «Φρατζόλα Αγάπης».

Διακριτικά θα την παραδίδει σε κάθε «ενδιαφερόμενο» συμπολίτη μας και αμέσως θα σβήνεται η γραμμή ότι παραδόθηκε.

Σε περίπτωση που το εγχείρημα μας έχει μεγάλη επιτυχία και παραμένουν «Φρατζόλες της Αγάπης» αδιάθετες, θα παραδίδονται καθημερινά σε μέλος του δικτύου όπου θα μοιράζονται σε κοινωφελή ιδρύματα του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Θα βρίσκομαι κοντά σας για κάθε διευκρίνηση.

Θα χαρώ να τα πούμε από κοντά.

Φώτης Αλεξόπουλος

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής.

Επικεφαλής Ομίλου Προβληματισμού Φίλων για την Αγία Παρασκευή

Πηγή: epoli.

αφήστε ένα σχόλιο


τρία × = 27