Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

O Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου εγκαινίασε χθες την  πρώτη δημόσια δωρεάν ανταλλακτική βιβλιοθήκη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ βιβλιοθήκη έχει  τοποθετηθεί στην 5η παραλία Γλυφάδας. Παράλληλα προσκάλεσε τον κόσμο να φέρει τα βιβλία που δεν χρησιμοποιεί πια και να τα ανταλλάξει με άλλα,  μέσα από μια πρωτότυπη και καινοτόμο μέθοδο!

Πρόκειται για μία μοντέρνα κατασκευή, στα πρότυπα μίας παραδοσιακής βιβλιοθήκης με υλικό που διαχειρίζονται οι χρήστες της, χωρίς την εγγραφή τους σε κάποιο μητρώο, δίχως συνδρομή ή χρηματικό αντίτιμο και με ελεύθερο ωράριο λειτουργίας. Το απόθεμά της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ συλλογή της εναλλάσσεται καθημερινά, αφού τη διέπει η προϋπόθεση πως κάθε προσφορά έντυπου υλικού είναι δεκτή. Είναι ανοιχτή στο κοινό όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Στόχος της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης είναι η προαγωγή αισθήματος κοινωνικής προσφοράς και αλληλεπίδρασης.

Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη αποτελεί μια εναλλακτική προσέγγιση στην παραδοσιακή έννοια της δημόσιας βιβλιοθήκης. Εξελίσσει την κοινωνική αλληλεπίδραση που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤη Βιβλιοθήκη έχουν σχεδιάσει οι αρχιτέκτονες Ελευθέριος Αμπατζής και Ειρήνη-Αιμιλία Ιωαννίδου (www.vivliothiki.org) και ανήκει σε μια σειρά ανταλλακτικών βιβλιοθηκών που έχουν στηθεί σε πολλά μέρη της Αθήνας, στην πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, την Κηφισιά, όπως και στο Δήμο Χανίων.

 

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


× πέντε = 35