Η περίπλοκη ερωτική ζωή του Στίβεν Χόκινγκ: «Ήμουν σκλάβα του για 20 χρόνια»

Περίπλοκη φέρεται να ήταν η ερωτική ζωή του σπουδαίου φυσικού και κοσμολόγου Στίβεν Χόκινγκ. Βιβλίο αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές από τους δύο γάμους του.

Η Daily Mail έχει αποσπάσματα από το βιβλίο «Stephen Hawking: A Memoir of Friendship and Physics» του στενού φίλου του Στίβεν Χόκινγκ, Leonard Mlodinow, παρουσιάζοντας αποσπάσματα από τους δύο γάμους του επιστήμονα που έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2018.

Στο βιβλίο αναφέρεται πως η δεύτερη σύζυγος του Χόκινγκ, Ιλέιν (1995-2006), είχε πει εξοργισμένη μπροστά σε φίλους του ότι είναι «σκλάβα του για 20 χρόνια».

Η Ιλέιν ένιωθε πως ήταν ένα τίποτα, καθώς ο σύζυγός της ήθελε να ήταν το κέντρο της προσοχής, ενώ παραδέχθηκε ότι κατά καιρούς τον μισούσε.

Μάλιστα ο συγγραφέας του βιβλίου αναφέρθηκε σε φημολογούμενους τραυματισμούς του Χόκινγκ στο μάτι και στα χείλη, όμως η βρετανική αστυνομία δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι κακομεταχειρίστηκε από την Ιλέιν.

Το βιβλίο αποκαλύπτει επίσης νέες λεπτομέρειες σχετικά με την περίπλοκη ερωτική ζωή του Χόκινγκ, η οποία σε ένα σημείο περιελάμβανε τέσσερις παντρεμένους ανθρώπους  και προσπαθούσαν να ενεργήσουν σαν να ήταν μια τεράστια οικογένεια.

«Εντελώς παθητικός σεξουαλικός σύντροφος»

Ο Mlodinow γράφει στο βιβλίου του ότι ο Χόκινγκ με την πρώτη του σύζυγο, Τζέιν Ουάιλντ, ήταν πάντα «εντελώς παθητικός σεξουαλικός σύντροφος», λόγω της κατάστασης της υγείας του.

Ο Χόκινγκ έπασχε από Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση και για την περισσότερη ζωή του βρισκόταν ακινητοποιημένος σε μία μηχανοκίνητη αναπηρική καρέκλα, ενώ από το 1985 μιλούσε μέσω της φωνής ενός υπολογιστή.

Η Τζέιν -σύμφωνα με το βιβλίο- πίστευε ότι «η σεξουαλική δραστηριότητα θα τον σκότωνε» βλέποντας ένα σώμα που έμοιαζε σαν «θύματος ολοκαυτώματος».

Ο Χόκινγκς με την Τζέιν παντρεύτηκαν το 1965 και έμειναν μαζί έως το 1985, όταν και ο αστροφυσικός χρειάστηκε τραχειοτομή κάτι που σήμαινε ότι θα έπρεπε να λαμβάνει φροντίδα επί 24ώρου.

Ο έρωτας με την παντρεμένη νοσοκόμα

Η κατάσταση της υγείας του Χόκινγκ είχε επιδεινωθεί οπότε και θα έπρεπε να έχει νοσοκόμα. Αυτή ήταν η Ιλέιν (σ.σ. μετέπειτα σύζυγός του).

Ο Χόκινγκ δεν είχε χωρίσει ακόμη με την Τζέιν, αλλά και η Ιλέιν ήταν παντρεμένη. Αυτό δεν τον εμπόδισε να προχωρήσει τη σχέση του με τη νοσοκόμα αποδεχόμενος πως η νέα του σύντροφος θα συνέχιζε να είναι παντρεμένη με έναν μηχανικό ο οποίος ήταν και θαυμαστής του Χόκινγκ.

Η Ιλέιν ταξίδευε με τον Χόκινγκ στις ομιλίες του στο εξωτερικό και το βιβλίο αναφέρει πως «αγάπησε τη δύναμή του. Θα του μιλούσε και θα τον άκουγε υπομονετικά, εκτιμώντας τον χρόνο και την ενέργεια που δαπανούσε για να επικοινωνήσει μαζί της και άρχισε να εμπιστεύεται τον εαυτό του».

Νέα σχέση όμως δημιούργησε και η Τζέιν, αποκαλύπτοντάς το στον Χόκινγκ. Εκείνης της έδωσε την ευχή του με τον συγγραφέα του βιβλίου να αναφέρει: «Η ιδέα ήταν ότι η υπόθεση θα κρατιόταν “ιδιωτική και διακριτική” και η οικογένεια θα διευρυνόταν για να τους συμπεριλάβει όλους».

Η Ιλέιν είπε στον Mlodinow: «Βοήθησα τον Στίβεν αλλά και με βοήθησε. Ήρθα από μια δυσλειτουργική οικογένεια. Οι γονείς μου δεν μας φρόντιζαν πολύ. Τον αγάπησα, αλλά δεν ήμασταν ερωτευμένοι».

Η έρευνα της αστυνομίας για κακοποίηση του Χόκινγκ

Το 2000, η ​​αστυνομία στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε έρευνα μετά από ισχυρισμούς ότι η Ιλέιν χτύπησε τον καρπό του Χόκινγκ στην αναπηρική καρέκλα του.

Υποτίθεται ότι αρνήθηκε να τον αφήσει να χρησιμοποιήσει το μπουκάλι για τα ούρα, έτσι ώστε να βρέξει τον εαυτό του.

Επίσης φέρεται να τον άφησε να γλιστρήσει κάτω από το νερό ενώ βρισκόταν στο μπάνιο, αφήνοντας νερό να εισέλθει στην περιοχή της τραχειοτομίας στο λαιμό του.

Άλλες υποτιθέμενες κακοποιήσεις ήταν να τον αφήσει μόνο του στην αυλή την πιο καυτή ημέρα του χρόνου.

Όλοι οι ισχυρισμοί απορρίφθηκαν Χόκινγκ και η αστυνομία ολοκλήρωσε την έρευνά τους το 2004 χωρίς κατηγορία.

Ο Mlodinow γράφει: «Ό, τι συνέβη ή δεν συνέβη, ένα πράγμα που όλοι συμφώνησαν ήταν ότι η Ιλέιν και ο Στίβεν είχαν πάντα μια θυελλώδη σχέση».

αφήστε ένα σχόλιο


+ 1 = επτά