Η δυστυχία των αχάριστων

Ακούω καθημερινά σχόλια και εικασίες ότι ο αναμορφωτής δήμαρχος της Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου θα αποχωρήσει για την

κεντρική πολιτική σκηνή και κάποιοι ονειρεύονται από τώρα τον δημαρχιακό θώκο.

Κατ’ αρχάς να πω ότι αν συμβεί αυτό θα είναι ένα βαρύ πλήγμα για την Γλυφάδα γιατί εδώ δεν ισχύει το ουδείς αναντικατάστατος μιας και έχει αποδειχτεί ότι κανείς δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του γιατί απλά δεν έχει ανταλλακτικό και κατά δεύτερο λόγο δεν υπάρχει εκείνη η χαρισματική προσωπικότητα που θα μπορέσει να παρακινήσει τους Γλυφαδιώτες να τον εμπιστευτούν, να πείσει, να ενώσει, να εμπνεύσει, με εξαίρεση βέβαια μια – δυο περιπτώσεις που εκεί τον πρώτο λόγο θα έχει η παράταξη της ΝΔ.

Πριν ακόμα ο σπουδαίος Γιώργος Παπανικολάου κάνει γνωστές τις προθέσεις του έχουν βγει τα φτυάρια και κάποιοι κάνουν σχέδια και δίνουν όρκους τιμής στον αχταρμά των «δελφίνων». Λόγια ξεχειλωμένα από μικρά ασήμαντα ανθρωπάκια που δεν έχουν την τσίπα και το φιλότιμο να περιμένουν ώστε να δείξουν τον κατάλληλο σεβασμό και την εκτίμηση τους στον άνθρωπο που έβγαλε την πόλη από την απαξίωση και την μιζέρια και τους έκανε να μπορούν σήμερα περπατούν και να καυχιούνται ότι είναι μέλη της δημοτικής αρχής της χρυσής εποχής του Γιώργου Παπανικολάου που έγιναν εκατοντάδες μικρά και μεγάλα έργα που θα μείνουν για τις επόμενες γενιές δημιουργώντας την πόλη πρότυπο, την πόλη του μέλλοντος.

Η ωραιότερη θα είναι να μην επαληθευτούν τα προγνωστικά τους και να μείνουν με το … αγγούρι στο χέρι, τότε να δω πως θα τρέχουν να τον γλείφουν και να του λένε πόσο τον εκτιμούν και πόσο τον αγαπούν. Το πιο ανόητο είναι που νομίζουν ότι μπορεί να του γίνουν πιστευτοί χωρίς να έχουν την ευστροφία να δουν τι κρύβει πίσω από το χαμόγελο και το χτύπημα στην πλάτη και για να μην παρεξηγηθώ εννοώ ότι ο Γιώργος Παπανικο λάου τους ξέρει έναν προς έναν τι καπνό φουμάρουν και κάποιοι τι κουμάσια είναι.

Για γέλια και για κλάματα οι περισσότεροι εξ αυτών δεν θα έπρεπε να είναι καν δημοτικοί σύμβουλοι αλλά βλέπετε τον πρώτο λόγο τον έχει ο ψηφοφόρος που ασυνείδητα τους δίνει την ευκαιρία να τον κοροϊδεύουν και  κατ΄επέκταση να γίνεται συνεργός τους.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δήμαρχος σαν τον Γιώργο Παπανικολάου δεν θα ξαναβρεθεί, κι αν τελικά θελήσει να αποχωρήσει θα φύγει με ψηλά το κεφάλι μιας και κατάφερε αυτά που δεν κατάφεραν όλοι οι άλλοι εδώ και 50 – 60 χρόνια.

Πέρασε στην ιστορία της πόλης με χρυσά γράμματα και δεν είναι λίγοι αυτοί που ευεργετήθηκαν από αυτόν τον άξιο και ταπεινό πάνω απ’ όλα άνθρωπο.

Βέβαια οι αχάριστοι πάντα θα υπάρχουν, κι αυτούς τους έχει σιχαθεί.

αφήστε ένα σχόλιο


6 + = δέκα