Η Γλυφάδα χρειάζεται τον Γιώργο Παπανικολάου

Μερικοί άνθρωποι είναι τόσο γελοίοι που πραγματικά σε κάνουν να βάζεις τα κλάματα

Ακούω εδώ και ημέρες διάφορες υποψηφιότητες που ευελπιστούν να κατέβουν για δήμαρχοι στην Γλυφάδα. Κωμικοτραγικές καταστάσεις. Οι περισσότεροι το κάνουν για να ακουστεί το όνομα τους ,το εξωφρενικό όμως είναι ότι υπάρχουν και ψώνια που το πιστεύουν κι από  ψώνια κι από ψευτοπροέδρους  η Γλυφάδα σφίζει.

Καλόν θα είναι να μην προκαταβάλουν τις διαθέσεις του αναμορφωτή της Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου γιατί αν ο Γιώργαρος θελήσει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα το καλύτερο που έχουν να κάνουν να κάτσουν σπίτι τους, μην γελοιοποιηθούν και χάσουν και τα λεφτά τους.

Ας πρυτανεύσει η λογική κι άλλωστε όλοι αυτοί που έβγαζαν γλώσσα και έσταζαν χολή πριν τις δημοτικές εκλογές σήμερα δεν είναι παρά γλαστράκια του δημ. συμβουλίου. Ό ένας εξ αυτών έχασε ένα διαμερισματάκι κι ο άλλος ένα αρκετά χοντρό πακέτο. Τους έτρωγε ο κώλος τους να γίνουν δήμαρχοι.

Σημασία έχει ότι αν ο Γιώργαρος αποσυρθεί η Γλυφάδα θα επιστρέψει στα πέτρινα εκείνα χρόνια της μιζέριας και της απαξίωσης. Δεν υπάρχει ανταλλακτικό. Οι δημότες δεν ξέρουν ότι τόσα χρόνια το κουμάντο το είχαν τα «συμφέροντα». Δεν γνωρίζουν ότι η εκάστοτε διοίκηση γινότανε  έρμαιο μιας ομάδας εκβιαστών. Μάλιστα κύριοι, εκβιαστών.

Ο Γιώργης  Παπανικολάου τους «καθάρισε» όλους. Μόχθησε, ξενύχτησε, δούλεψε όσο κανείς, πικράθηκε πολλές φορές  με τους αχάριστους και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί ακόμη και μέσα στην παράταξη του αλλά στάθηκε όρθιος γιατί στόχος του ήταν να προχωρήσει σε ριζικές θετικές αλλαγές για να αναμορφωθεί να βελτιωθεί η μίζερη απαξιωμένη πόλη.

Τον ονόμασα αναμορφωτή γιατί πράγματι όλα αυτά τα χρόνια έκανε εκατοντάδες μικρά – μεγάλα έργα, αναπλάσεις, παρεμβάσεις κλπ που θα απολαμβάνουν οι επόμενες γενιές και που είναι δύσκολο να τα απαριθμήσεις. Δεν θα σταθώ λοιπόν  στο έργο του, αυτό πέρασε στην ιστορία όπως και το όνομα του, κι αυτό  με μεγάλα χρυσά γράμματα στην ιστορία της πόλης. Αυτό που με λυπεί που με στεναχωρεί είναι να μην πέσει  η Γλυφάδα στα χέρια ανάξιων, συμφερόντων. Να γυρίσουμε στην εποχή των Πεντακαθαρίδηδων και της ανυπαρξίας. Θα πείτε μερικοί, ουδείς αναντικατάστατος, κι όμως είναι,  γιατί δεν υπάρχει η διάδοχη κατάσταση με το εύρος , την εμβληματική  προσωπικότητα  του Γιώργου Παπανικολάου. Τουλάχιστον μέχρι τώρα. Αεριτζήδες,  Σουρταφερτάκηδες, κακέκτυπα παλιάς σχολής και νοοτροπίας, ψώνια και «ακατοίκητοι», κάθε λογής μηδενικά που ψάχνουν τρόπο να γίνουν νούμερα κι όσο πλησιάζουμε στις δημοτικές εκλογές τόσο η ηλιθιότητα θα μεγαλώνει. Αυτοί που είναι μέσα στην τρελή χαρά ότι δεν θα τον έχουν απέναντι τους, οφείλουν να περιμένουν μέχρι ο ίδιος ο Γιώργαρος  να ανακοινώσει την απόφαση του.

Αρκεί μόνο να σκεφτούν ότι οι μεγάλες ταχύτητες φέρνουν και τα ατυχήματα.

Όσοι έχουν την μύγα και μυγιάζονται, προσοχή στις δαντέλες τους

αφήστε ένα σχόλιο


5 − ένα =