Η Γλυφάδα ντύθηκε στα χρώματα της Γαλανόλευκης

Δυο τεράστιες σημαίες περιβάλλουν το Παλαιό και το Νέο Δημαρχείο Γλυφάδας ενόψει της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ενώ το πρωί συνεργεία του Δήμου Γλυφάδας ανέβασαν στον Υμηττό μία σημαία 800 τετραγωγικών μέτρων !
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου η πόλη φόρεσε τα γιορτινά της, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την 80ή επέτειο του ιστορικού ΟΧΙ. «Ψηλά τις σημαίες και ψηλά το κεφάλι», λέει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος αναφέρει: «Με περηφάνεια και καμάρι, εκεί ψηλά στον Υμηττό βάλαμε σήμερα την ελληνική σημαία ! Πάνω από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, ορατή από παντού. Φόρος τιμής στους Έλληνες που θυσιάστηκαν το ‘40, αμυνόμενοι περί πάτρης.
Η φετινή επέτειος του «Όχι» δεν είναι σαν καμία άλλη. Γιορτάζουμε τα 80 χρόνια από την ύψιστη πράξη αντίστασης του λαού μας. Τα γιορτάζουμε εν μέσω πανδημίας, που δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή παρελάσεων και εορταστικών εκδηλώσεων. Τα γιορτάζουμε με την τουρκική επιθετικότητα να έχει ξεπεράσει κάθε όριο θράσους και προκλητικότητας. Για όλους αυτούς τους λόγους θέλαμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό. Στο βουνό μας, στον Υμηττό, τοποθετήσαμε σε μια πλαγιά μια ελληνική σημαία 800 τετραγωνικών, που τη βλέπουμε από κάθε σπίτι. Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή, με βαθιά συμβολικό και εθνικό χαρακτήρα.
Οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά και αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε. Ψηλά τις σημαίες και ψηλά το κεφάλι».

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


δυο + 3 =