Η ΒΡΩΜΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ: ΠΟΛΕΜΟΣ ΛΑΣΠΗΣ ΔΙΧΩΣ ΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ

Δύο δημοτικοί υπάλληλοι, ένας νυν και ένας πρώην, με βαριές κατηγορίες από τα αρμόδια όργανα εναντίον τους για α…

Δύο δημοτικοί υπάλληλοι, ένας νυν και ένας πρώην, με βαριές κατηγορίες από τα αρμόδια όργανα εναντίον τους για αυτά που έχουν κάνει στον δήμο, ανήκουν στους «αρχιτέκτονες» ενός τάχα μου ανεξάρτητου δημοτικού συνδυασμού, που διεκδικεί να αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου Γλυφάδας!

Η παράταξη αυτή, με επικεφαλής τον πρώην αντιδήμαρχο διοικητικού (!) του Δήμου Γλυφάδας Στέλιο Θεοδοσόπουλο, έχει επιδοθεί σε ένα απίστευτο κρεσέντο συκοφαντίας και λάσπης κατά του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου, ο οποίος είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος την Κυριακή.

Το πρώτο από τα δύο αυτά πρόσωπα είναι ο πρώην διευθυντής προμηθειών του Δήμου Γλυφάδας, Βασίλης Παναγιωτίδης, ο οποίος κατηγορείται για το κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία για ποσό που υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ. Τώρα κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του δήθεν ανεξάρτητου Θεοδοσόπουλου.

Το άλλο πρόσωπο, που επίσης μάχεται με νύχια και με δόντια για να μην επανεκλεγεί ο Παπανικολάου, είναι ο διευθυντής της πολεοδομίας του Δήμου Γλυφάδας Κωνσταντίνος Βαρδακούλιας, για τον οποίο έχει ασκήσει πειθαρχική δίωξη ο Παπανικολάου εδώ και έναν χρόνο, ενώ το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (αριθμός πορίσματος ΣΕΕΔΔ 263/Α/2018) εναντίον του Βαρδακούλια είναι καταπέλτης!

Το πόρισμα καταλήγει χωρίς καμία αμφιβολία ότι ασκούσε παράνομα ιδιωτικό έργο, ωστόσο ακόμα εκκρεμεί η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου (γιατί άραγε έπειτα από τόσους μήνες;…). Το πόρισμα καταλήγει, δηλαδή, ότι ενώ ήταν υπάλληλος, ήταν και μεγαλοεργολάβος και ανήκει στην κατηγορία των δημοσίων υπαλλήλων που έκαναν «χρυσές» δουλειές. Παράλληλα, ζητεί να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Βαρδακούλια, κάτι που επίσης δεν έχει γίνει ακόμα…

Ο Βαρδακούλιας, ο οποίος σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες πολεμά λυσσαλέα τον Παπανικολάου και στηρίζει ενεργά τον Θεοδοσόπουλο, ήταν επί τουλάχιστον 20 χρόνια ιδρυτικό μέλος και συμμετείχε στη διοίκηση εμπορικών κατασκευαστικών εταιρειών ή σε κοινοπραξίες, οι οποίες έχουν κατασκευάσει και πουλήσει πάνω από 10 πολυκατοικίες και εμπορικά ακίνητα στη Γλυφάδα και σε γειτονικές περιοχές με κέρδη πολλών εκατομμυρίων ευρώ ή εκμισθώνουν ακίνητα κερδίζοντας χιλιάδες ευρώ μηνιαίως! Ο δε Θεοδοσόπουλος με ένορκη κατάθεσή του πριν από μερικούς μήνες υπερασπίστηκε πλήρως τον πολεοδόμο-μπίζνεσμαν κ. Βαρδακούλια…

Παράλληλα, ο Βαρδακούλιας, ο οποίος είναι αρχιτέκτονας, φαίνεται ότι είχε αναλάβει ως μηχανικός το έργο της εκπόνησης των σχεδίων (σε ορισμένες περιπτώσεις και της επίβλεψης και της ανέγερσης) και αρκετών άλλων ακινήτων στην περιοχή. Δεν άφησε να πάει χαμένη ούτε η ευκαιρία της φούσκας του Χρηματιστηρίου στα τέλη της περιόδου 1999-2000. Έτσι, την περίοδο εκείνη παρουσιάζεται ως μέλος Δ.Σ. ανώνυμης εταιρείας λήψης και διαχείρισης εντολών (τις περιβόητες ΕΛΔΕ, αν τις θυμάστε…), η λειτουργία της οποίας σταμάτησε το 2003, όταν πλέον το Χρηματιστήριο έπαψε να παρουσιάζει ενδιαφέρον για τους κυνηγούς του γρήγορου πλουτισμού.

Ο υπαλληλικός κώδικας, βέβαια, προβλέπει ότι η συμμετοχή δημοσίου υπαλλήλου σε οποιαδήποτε εταιρεία και κοινοπραξία είναι απαγορευμένη! Ψιλά γράμματα αυτά για τον Βαρδακούλια, ο οποίος επί τουλάχιστον 20 χρόνια επιδίδεται στο πλούσιο και εξαιρετικά προσοδοφόρο κατασκευαστικό του έργο, όντας παράνομα μέλος τουλάχιστον τριών προσωπικών εταιρειών και ισάριθμων κοινοπραξιών.

Όλα αυτά έρχονται να εκφράσουν τις εκθέσεις εδώ και χρόνια των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που λένε ότι πανελλαδικά η τοπική αυτοδιοίκηση και μάλιστα η πολεοδομία και οι προμήθειες είναι από τα πιο διεφθαρμένα κομμάτια στο Δημόσιο.

Τώρα, στη Γλυφάδα, ο Παναγιωτίδης που κατηγορείται για κακούργημα και ο Βαρδακούλιας που περιμένει το πειθαρχικό να βγάλει (επιτέλους) απόφαση για τη σύμφωνα με το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης παράνομη δράση του μάχονται λυσσαλέα εναντίον του Παπανικολάου και κάνουν αγώνα υπέρ του Θεοδοσόπουλου. Οι πληροφορίες μας λένε ότι πριν τους τιμωρήσει η Δικαιοσύνη, θα τους τιμωρήσει η κάλπη την Κυριακή.

.zougla.gr

αφήστε ένα σχόλιο


επτά + = 11