Φαβορί ο Ισίδωρος Ντογιάκος για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία μέσω της οποίας αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση των υποψηφίων για την θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου απο τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην σχετική ψηφοφορία που ακολούθησε, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης για να πληρώσει τη θέση αναδείχθηκε ο κ. Ισίδωρος Ντογιάκος ο οποίος έλαβε ευρύτερη πλειοψηφία και όχι μόνο τη θετική ψήφο τους βουλευτές της ΝΔ. Ακολούθησαν οι Χριστοδουλου, Ασπρογέρακας, Ψαρουφάκη και, Μετσόβιτου.

Υπενθυμίζεται πως η σχετική πρόσκληση περιελάμβανε 26 υποψηφίους, ωστόσο προσήλθαν για ακρόαση οι 18. Από τους 9 που δεν ήρθαν, 3 επικαλέστηκαν σοβαρούς λόγους υγείας, ένας ανέφερε ότι έχει ενημερώσει το υπουργείο Δικαιοσύνης εδώ και μήνες ότι δεν τον ενδιαφέρει η προαγωγή σε αυτό τον βαθμό, και οι υπόλοιποι επικαλέστηκαν σοβαρούς προσωπικούς λόγους.

Σημειώνεται πως η απόφαση και της Βουλής δεν είναι δεσμευτική αλλά γνωμοδοτική καθώς τον τελικό λόγο έχει το υπουργικό συμβούλιο. Την ερχόμενη Παρασκευή η Διάσκεψη των Προέδρων θα γνωμοδοτήσει για τον πρόεδρο ΣτΕ.

αφήστε ένα σχόλιο


επτά × 5 =