Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (Βίντεο)

Το νέο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο για την Αμφίπολη εντυπωσιάζει τους θεατές. Με τίτλο «Αμφίπολη: Η αποθέωση του Μεγάλου Αλεξάνδρου», πρόκειται για ένα ταξίδι στο χρόνο στην εποχή του Ελληνικού Μεγαλείου, όταν το Φως της Ελλάδας ακτινοβολούσε στην οικουμένη.
Οι δημιουργοί του βίντεο έχουν επιλέξει να το συνοδεύσουν με το ακόλουθο κείμενο στο YouTube:

Ποιούμαι τους λόγους, αλλ” οιόμενος εκ τούτων μεγίστην σοι και καλλίστην γενήσεσθαι δόξαν. Ενθυμού δ” ότι το μεν σώμα θνητών άπαντες έχομεν κατά δε την ευλογίαν και τους επαίνους και τη φήμην και την μνήμην την τω χρόνω συμπαρακολουθούσαν αθανασίας μεταλαμβάνομεν, ης άξιον ορεγομένους καθ” όσον οιοί τ” εσμέν οτιούν πάσχειν.

Ο Ισοκράτης τελειώνοντας την επιστολή του, λέγει στον Φίλιππο:

Δύναμη και πλούτο έχεις και μάλιστα σε μεγάλη επάρκεια. Πιστεύω αν προχωρήσεις σ” αυτά που σου προτείνω θα αποκτήσεις μεγαλύτερη δόξα. Μην ξεχνάς ότι το σώμα όλων μας είναι φθαρτό, ενώ από τους επαίνους, τα εγκώμια, την καλή φήμη και την ανάμνηση που αφήνουμε δια μέσου των αιώνων, κερδίζουμε την αθανασία (υστεροφημία), για χάρη της οποίας αξίζει να υποφέρουμε τα πάντα.

Η Αμφίπολη, εδώ και μήνες, αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης.

Η πορεία των ανασκαφών στην Αμφίπολη βρίσκεται εδώ και μήνες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όχι μόνο της κοινής γνώμης, αλλά και όλης της επιστημονικής κοινότητας.

Αρχαιολόγοι και επιστήμονες από κάθε ειδικότητα που σχετίζεται με τις ανασκαφές στον Τύμβο Καστά, εδώ και μήνες συζητούν για τα μυστικά που κρύβει ο αρχαίος τάφος.

Αυτό όμως που πραγματικά εντυπωσιάζει είναι τα σκίτσα και οι αναπαραστάσεις μέσω τρισδιάστατων βίντεο του χώρου των ανασκαφών.

Δείτε το βίντεο:

 

αφήστε ένα σχόλιο


− εννέα = 0