Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΟΝ ”ΚΑΡΛΟΣ ΤΟ ΤΣΑΚΑΛΙ”…

Ο «Κάρλος το Τσακάλι», ο διαβόητος τρομοκράτης που έδρασε τις δεκαετίες του 1970-80, δικαιώθηκε… από τη γαλλική δικαιοσύνη, στην οποία είχε προσφύγει εναντίον ενός ψυχιάτρου που τον είχε εξετάσει στις φυλακές όπου κρατείται και κατόπιν είχε κάνει δηλώσεις στον γαλλικό Τύπο για την «ψυχική κενότητά» του.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, η ανώτατη διοικητική δικαστική αρχή της Γαλλίας, δικαίωσε τον Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες ή Κάρλος, ο οποίος κατηγορούσε έναν γνωστό ψυχίατρο, τον Δρ. Μισέλ Ντιμπέκ, για παραβίαση του ιατρικού απορρήτου.

Το δικαστήριο επικύρωσε την ποινή που επιβλήθηκε στον ψυχίατρο, της απαγόρευσης άσκησης επαγγέλματος για έναν μήνα.

Ο Ντιμπέκ ήταν ο ψυχίατρος που είχε οριστεί το 1994 για την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του Κάρλος και είχε συναντήσει τον κρατούμενο στις φυλακές. Στις 29 Μαρτίου 2012 όμως στην εφημερίδα Le Figaro δημοσιεύτηκε ένα άρθρο στο οποίο ο γιατρός έκανε λόγο για την «ψυχική κενότητα» πολλών εγκληματιών, μεταξύ των οποίων και ο Κάρλος.

Ο τελευταίος κατήγγειλε το γεγονός στην εθνική πειθαρχική επιτροπή του ιατρικού συλλόγου η οποία επέβαλε κυρώσεις στον Ντιμπέκ. Ο ψυχίατρος προσπάθησε τα επόμενα χρόνια να ακυρώσει αυτήν την απόφαση, προσφεύγοντας με τη σειρά του στα δικαστήρια, χωρίς όμως να δικαιωθεί.

αφήστε ένα σχόλιο


− 1 = ένα