Ευαγγελισμός: Ο πρόεδρος των εργαζομένων διαψεύδει ρεπορτάζ της ΕΡΤ για 96 γιατρούς-νοσηλευτές σε καραντίνα

Το μεσημέρι, η ΕΡΤ μετέδωσε πως έχουν μπει σε καραντίνα 96 εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό», αφού ήρθαν σε επαφή με ασθενή με κορωνοϊό, αλλά ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ηλίας Σιώρας, διέψευσε μερικές ώρες αργότερα το ρεπορτάζ.   Το κρατικό κανάλι είχε επικαλεστεί πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες 96 γιατροί και νοσηλευτές μπήκαν σε καραντίνα μίας εβδομάδας, όπως προβλέπεται για τους υγειονομικούς, και ότι ανάμεσά τους δεν έχει διαπιστωθεί κρούσμα κορωνοϊού.

Από την πλευρά του, ο κ. Σιώρας απέδωσε το ρεπορτάζ σε «λανθασμένη ανακοίνωση». Ο επεμβατικός καρδιολόγος εικάζει πως έγινε κάποιο λάθος με νούμερα που δόθηκαν και «δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος σε καραντίνα στον Ευαγγελισμό». «Αυτό που εμείς ζητάμε είναι να γίνονται τακτικά τεστ ανά τρεις με τέσσερις εβδομάδες, όχι μόνο στους ασθενείς αλλά και σε όσους υγειονομικούς βρίσκονται στις επικίνδυνες ζώνες, ώστε να διασφαλίζεται το γεγονός ότι δεν θα γίνει διασπορά του κορωνοϊού μέσα στο νοσοκομείο», σχολίασε.

Συναγερμός ωστόσο έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Ελπίς», καθώς διαπιστώθηκε ότι 3 γιατροί, 1 νοσηλεύτρια και 2 ασθενείς είναι θετικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Παράλληλα, άλλοι 25 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο τέθηκαν σε καραντίνα επτά ημερών.   Πριν από μία εβδομάδα, ασθενής εισήχθη στη Β’ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου, ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού. Το πρώτο τεστ που έγινε στον εν λόγω ασθενή ήταν αρνητικό και εκείνος μεταφέρθηκε στη Β’ Χειρουργική κλινική, όπου νοσηλευόταν μαζί με άλλα παθολογικά περιστατικά. Όμως, έπειτα από τρεις ημέρες εμφάνισε συμπτώματα και σε δεύτερο τεστ βρέθηκε θετικός στον ιό.

Πηγή: www.lifo.gr

αφήστε ένα σχόλιο


− δυο = 6