ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΩΝΗ ΜΟΥ! ΕΣΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕΣ ΜΑΓΚΑ! ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΙΟΥ ΓΛΟΜΠΟΥ “ΣΤΡΑΒΩΣΕ” Ο ΣΑΜΑΡΑΣ;

Αν και οι εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ έχουν … παγώσει εν αναμονή της ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε μια εξέλιξη που ήρθε να …ταράξει τα νερά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αμέσως μετα τη συνεδρίαση της ΚΟ την περασμένη την Τρίτη υπήρξαν διάφορες διαρροές απο κύκλους του προέδρου της ΝΔ για τις ηγετικές φιλοδοξίες του ΝΙκου Δένδια. Αρχικά αυτο αναγνώστηκε ως μια απάντηση στην άρνηση του πρώτου βουλευτή της Β Αθηνων να σηκωθεί να χειροκροτήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετα την ολοκλήρωση της ομιλίας του στην ΚΟ.

Παρόλα αυτά οι πληροφοριες αναφέρουν οτι η αντιμετώπιση αυτή δεν έχει να κανει τόσο με αυτό αλλά με την άρνηση του κ. Δένδια στην πρόταση του Αντωνη Σαμαρα να αναλάβει την Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού και παράλληλα να συμμετέχει στο Πολιτικό Συμβούλιο στο νέο διευρυμένο όργανο του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφοριες, η πρόταση αυτή έγινε στον κ. Δένδια απο τον Προεδρο της ΝΔ μετα απο σύσκεψη που είχαν οι δυο άνδρες στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρου την περασμένη Πέμπτη. Όμως, ο πρώην υπουργός αρνήθηκε τη συγκεκριμένη θεση λέγοντας οτι αρχικά πρέπει να γινει η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στα όργανα του κόμματος.

Η απόφαση αυτή δεν φέρεται να ευχαρίστησε τον προεδρο της ΝΔ ο οποίος μέσω της πρότασης του αυτής προσπάθησε να εντάξει τον Νίκο Δένδια στην ηγετική ομάδα που δημιουργεί ώστε να καταφέρει να αποσοβήσει οποιαδήποτε κίνηση αμφισβήτησης προς το προσωπό του.

Απο την αλλη όμως ο κ. Δένδιας φέρεται να ειναι σφόδρα ενοχλημένος και απο τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος έτρεξε να αποδεχτεί τη θεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου που του πρότεινε ο κ. Σαμαρας. Ετσι ο κ. Μητσοτάκης … έσπασε μια άτυπη πολιτική συμφωνία μεταξύ του ίδιου του Νίκου Δένδια και του Κωστή Χατζηδακη – ο οποίος την ίιχε ξεκινήσει – και στην οποία ζήτησε να μπει και η Ολγα Κεφαλογιάννη.

Θοδωρης Δαφέρμος

dexiextrem.

αφήστε ένα σχόλιο


× 3 = είκοσι τέσσερα