Επιφανείς Βρετανοί και ο βουλευτής Andrew Love στο ΜΚΙΕ

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2013 επισκέφθηκαν το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού – το πρώτο κοινωνικό ιατρείο που λειτούργησε στην Αθήνα – ο Άγγλος βουλευτής Andrew Love, η Pilgrim Tucker εκπρόσωπος του πανίσχυρου Unite Union, που αντιπροσωπεύει τέσσερα εκατομμύρια εργαζόμενους, εκπρόσωποι μεγάλων συνδικάτων της Αγγλίας (των συγκοινωνιών, νοσοκόμων, πυροσβεστών κ.ά.), εκδότες και δημοσιογράφοι, όλοι μέλη της πρωτοβουλίας Greece Solidarity Campaign. Επικεφαλής της ομάδας αυτής ήταν ο Ελληνικής καταγωγής δημοτικός σύμβουλος στο Haringey Council του Λονδίνου, κ. Ισίδωρος Διακίδης.

d_t_m_k_i_e_ 1Η επίσκεψη επικεντρώθηκε στην ενημέρωση για την λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου, τον τρόπο αυτοοργάνωσής του, τους τρόπους εξασφάλισης των αναγκαίων υλικών για τη λειτουργία του, την δυνατότητα κάλυψης τυχόν δευτεροβάθμιας περίθαλψης στους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους ανθρώπους που το κοινωνικό ιατρείο περιθάλπτει. Τους εξέπληξε πραγματικά η απουσία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους άνεργους και ανασφάλιστους, αφού στην Αγγλία καλύπτονται όλοι από το σύστημα υγείας, η ραγδαία αύξηση τους αριθμού των περιστατικών που αντιμετώπισε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού το τελευταίο τετράμηνο και η μη κάλυψη επειγόντων περιστατικών όπως τοκετών , εγχειρήσεων κλπ από τα δημόσια Νοσοκομεία .

Με χαρά μας ενημέρωσαν ότι ο σκοπός της επίσκεψής τους στην Αθήνα είναι να εντοπίσουν δια ζώσης τις αδυναμίες και τα κακώς κείμενα του Συστήματος Υγείας και φυσικά να συνδράμουν και αυτοί στις ανάγκες των κοινωνικών ιατρείων μέσω της καμπάνιας Medical Aid Greece που έχουν ξεκινήσει.

Τους ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη τους, μα περισσότερο τους ευχαριστούμε για την πληροφόρηση που κάνουν στη χώρα τους σχετικά με την δυσμενή κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας στη Ελλάδα.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

αφήστε ένα σχόλιο


6 − = πέντε