ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ – ΟΡΙΣΤΙΚΟ: ΣΤΙΣ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας είναι η 13η Δεκεμβρίου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας επικοινώνησε με τους συνυποψηφίους του ζητώντας τους συμφωνία για να πέσουν οι τόνοι. Οι κ. Μητσοτάκης και Γεωργιάδης απάντησαν στο τηλεφώνημα του, ο κ. Μεϊμαράκης όμως όχι. Και τούτο διότι έκρινε ότι η πρωτοβουλία του κ. Τζιτζικώστα γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού και είναι άνευ ουσίας από τη στιγμή που και οι 4 ανέφεραν πως θα στηρίξουν την ΚΕΦΕ για τις εκλογές.

Τα μέλη της ΚΕΦΕ προφανώς ζήτησαν τη στήριξη των υποψηφίων για να μην επωμιστούν προφανώς το βάρος των αστικών – ποινικών ευθυνών που θα προκύψουν σε περίπτωση κι άλλης αποτυχίας.
Ούτως ή άλλως εδώ κι 1,5 μήνα η μεταξύ τους φαγωμάρα στη ΝΔ “συνοδεύεται” από μηνύσεις κι αγωγές.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ

«Τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (ΚΕΦΕ) εκφράζουν την οφειλόμενη συγγνώμη τους στα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για τα προβλήματα που ανέκυψαν και οδήγησαν στην αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Καθοριστικό εμπόδιο στη διεξαγωγή των χθεσινών εκλογών ήταν τα τεχνικά προβλήματα, που οφείλονταν στην εταιρία, η οποία, παρά τις διαβεβαιώσεις προς την ΚΕΦΕ, ακόμη και μέχρι το Σάββατο το απόγευμα, δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Κατά τη σημερινή τους συνεδρίαση, τα μέλη της ΚΕΦΕ επεσήμαναν αδυναμίες και, για αυτό το λόγο, αποφάσισαν την αναδιάρθρωση υπηρεσιών του κόμματος, αλλά και τη σύσταση επιτροπών παρακολούθησης της εξέλιξης του έργου, που με βάση τα χρονοδιαγράμματα θα αναφέρονται συνεχώς στην ΚΕΦΕ.

Εκφράστηκε ομόφωνα η βούλησή τους να εργαστούν με όλες τους δυνάμεις, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και μέσα στα επόμενα 24ωρα να οριστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Οι υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας δια των εκπροσώπων τους στην ΚΕΦΕ, δήλωσαν ότι αποδέχονται το συγκεκριμένο θεσμικό όργανο για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ τονίζουν ότι αυτό που προέχει για όλους είναι η διασφάλιση της ενότητας της Παράταξης».

parapolitika

αφήστε ένα σχόλιο


+ 2 = έξι