ΕΝΑ Μ@ΛΑΚΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ: ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟΜΑΧΟ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟΥ (ΦΩΤΟ)

Η φωτογραφία του Φραν Ριβέρα, όπου ο ίδιος απεικονίζεται να ελίσσεται για να αποφύγει έναν μικρό ταύρο, ενώ κρατά στην αγκαλιά του το κοριτσάκι του ηλικίας 5 μηνών, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεωνκαι πυροδότησε μια δημόσια αντιπαράθεση στην Ισπανία, σε βαθμό που οι υπηρεσίες προστασίας ανηλίκων ξεκίνησαν έρευνα.

«Διατυπώνουμε την επιθυμία να αποφευχθεί η επανάληψη συμπεριφορών αυτού του είδους και επιπλέον η κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (αυτής της υπόθεσης) να συμβάλει προκειμένου να αποφύγουμε το ενδεχόμενο (αυτές οι καταστάσεις) να θεωρούνται φυσιολογικές» γνωστοποίησε σήμερα η υπηρεσία προστασίας ανηλίκων της περιοχής της Ανδαλουσίας (νότια).

Ο οργανισμός αυτός έστειλε επιπλέον τον φάκελο της υπόθεσης στην εισαγγελία ανηλίκων προκειμένου να αποφασίσει εάν θα ασκήσει διώξεις.

«Είμαστε απόλυτα αντίθετοι στην ενστάλαξη σε παιδιά μιας μορφής βίας όπως ακριβώς αυτή που ενσαρκώνει η ταυρομαχία» δήλωσε από την πλευρά του μία εκπρόσωπος τύπου του κινήματος προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων Pacma, η Λάουρα Δουάρτε.

Οι σφοδρές αντιδράσεις ξέσπασαν από την Κυριακή, όταν ο Φρανθίσκο Ριβέρα, με το προσωνύμιο “Paquirri”, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram μία φωτογραφία στην οποία εκείνος απεικονίζεται να ταυρομαχεί, ενώ κρατάει στα χέρια του την κόρη του Κάρμεν.

«Η πρεμιέρα της Κάρμεν, πρόκειται για την πέμπτη γενιά που ταυρομαχεί στην οικογένειά μας» έγραψε στη λεζάντα.

Σάλος επικράτησε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες να διατυπώνουν απόψεις υπέρ και κατά του ταυρομάχου. Ορισμένοι εξ αυτών ήταν συνάδελφοι του ταυρομάχου, όπως ο Εδουάρδο Δαβίλα ή ο Μανουέλ Μπενίτεθ που δημοσίευσαν ανάλογα φωτογραφικά στιγμιότυπα όπου πρωταγωνιστούν οι ίδιοι με τα παιδιά τους, ενώ εξηγούσαν ότι αποτελεί παράδοση στον κόσμο των ταυρομάχων στην Ισπανία.

«Η κόρη μου δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο ασφαλής. Είμαι ταυρομάχος, ζω για να το κάνω αυτό και αφιερώνομαι σε αυτό 365 ημέρες τον χρόνο» απάντησε ο Ριβέρα, ο πατέρας του οποίου σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας ταυρομαχίας, το 1984 και ο παππούς του, ο Αντόνιο Ορδόνεθ, θεωρείται ένας από τους καλύτερους ταυρομάχους στον κόσμο.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, στην Ισπανία το 2014 διοργανώθηκαν 1.868 ταυρομαχίες, τις οποίες παρακολούθησαν 6 εκατομμύρια θεατές, σύμφωνα με την Ένωση Διοργανωτών Θεαμάτων Ταυρομαχιών (Anoet) που επιβεβαίωσε ότι οι ταυρομαχίες αποφέρουν ετησίως έσοδα ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

 

Δείτε τη φωτο του ταυρομάχου με το μωρό εδώ:

aacb8c8446955e4181f235d26173db0e

 

Πηγή: AMΠΕ

αφήστε ένα σχόλιο


εννέα − = 3