‘Ελεος, Μαθήματα ανθρωπισμού από τους αναρχικούς: Αναρχικοί που διέσυραν τον Πρύτανη: «Είναι κάθαρμα με κουστούμι- Και τι έγινε που ταράχτηκε;»

Με νέα ανακοίνωση τους σε σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου μετά τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανομίας στα πανεπιστήμια, η  «Πρωτοβουλία Μαχητική Αλληλεγγύη», επιμένει ότι  ήταν «ορθός και δίκαιος» ο διασυρμός του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ. 

Οι υπεύθυνοι της διαπόμπευσης διαφωνούν ως προς τη λέξη «διαπόμπευση», μιλούν για «γελοιοποίηση» και επιμένουν ότι η πράξη τους ήταν «ορθή και δίκαιη».

Στο μακροσκελέστατο κείμενο τους μάλιστα σχολιάζουν ακόμα και την επικήρυξη τους από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εκφράζοντας την άποψη ότι τα 100.000 ευρώ καλύτερα να δίνονταν στην αντιμετώπιση της πανδημίας…

Κάποια αποσπάσματα από τη νέα τους ανακοίνωση:

-Όλη η Ελλάδα είδε ότι ένα κάθαρμα με κοστούμι, ένας χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της “ευγενούς” αστικής τάξης, κατά βάθος είναι ένα ανθρωπάκι που φοβάται.

 -Η γελοιοποίηση των ισχυρών δε συνιστά ούτε διαπόμπευση ούτε κανιβαλισμό. Κρίνουμε την επιλογή μας αυτή ορθή και δίκαια και την υπερασπιζόμαστε μέχρι κεραίας.

 -Η ελάχιστα βίαιη παρέμβαση μας, που ταυτίστηκε με την πολιτική και την ιδεολογία που χρεώνεται το ναζιστικό ολοκαύτωμα, είχε ως αποτέλεσμα την επίκηρυξη μας με ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Ένα σημαντικό χρηματικό ποσό που θα μπορούσε να διατεθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid 19 ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσημη φάση που ο ιός επελαύνει στη χώρα. 

-Πόσα και πόσα από τα πιο ακραία καθάρματα της ιστορίας δεν είχαν παρουσιαστικό κακόμοιρων ανθρωπάριων και πόσα από αυτά δε θα φαίνονταν το ίδιο φοβισμένα με μια πινακίδα κρεμασμένη στο λαιμό. Και λοιπόν;

-Η ταραγμένη φάτσα αυτού του ποντικιού ήταν μια χαρά ατάραχη όταν υπέγραφε την εκκένωση καταλήψεων, ατάραχη όταν σε μία από αυτές συνελήφθησαν άνθρωποι και υπέστησαν διώξεις, ατάραχη όταν ένα ζώο εγκλωβίστηκε και βρέθηκε αργότερα νεκρό, ατάραχη όταν τα ΜΑΤ περικύκλωναν φοιτητές που διαμαρτυρόνταν εντός της σχολής για το αυθαίρετο λοκ ντάουν που επέβαλε η πρυτανεία.

-5) Διότι ξεβράκωσε πλήρως τη συστημική αριστερά, κοινοβουλευτική και μη, καθώς φάνηκε ότι μάχεται τη θεωρία των δύο άκρων μόνο στα χαρτιά. Όλες οι αμετροεπείς δηλώσεις και οι ανιστόρητες και καταχρηστικές συγκρίσεις επαναλήφθηκαν από αριστερές φωνές που έσπευσαν να δηλώσουν διαπιστευστήρια νομιμοφροσύνης, δείχνοντας ότι όλα τα φοβικά και αυτοενοχοποιητικά μετεμφυλιοπολεμικά σύνδρομα της αριστεράς, είναι ακόμα εδώ. Φάνηκαν έτσι καθαρά τα όρια της όποιας συμπαράταξης τους με το ακηδεμόνευτο ριζοσπαστικό κίνημα και το πόοσο φτουράει η δήθεν ανυποχώρητη στάση τους ενάντια στην ‘επάρατο’ δεξιά.

αφήστε ένα σχόλιο


οκτώ × 9 =