ΕΛΕΟΟΟΟΟΣ: ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ «παπανδρεϊκών» – ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΜΜΑ!

ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ραγδαίες ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό με την επίσπευση των διαδικασιών για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκε μυστική σύσκεψη «παπανδρεϊκών» βουλευτών και στελεχών παρουσία και του Γιώργου Παπανδρέου όπου τέθηκε επί τάπητος το αν θα προχωρήσουν στην ίδρυση νέου κόμματος.

Η σύσκεψη έγινε στο Ιδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου και οι περισσότεροι όπως πληροφορείται το iefimerida τάσσονται υπέρ της δημιουργίας νέου κόμματος. «Ή ταν ή επί τας» ήταν η φράση συμμετέχοντα στην κρυφή σύσκεψη που απέδιδε το κλίμα. Η συζήτηση έγινε σε τεταμένο κλίμα καθώς αρκετοί, από την άλλη πλευρά, πιέζονται εξαιρετικά με μια τέτοια επιλογή που θα μπορούσε να τους στοιχίσει τις βουλευτικές τους έδρες.

01

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός, απέφυγε να καταστήσει σαφή την δική του βούληση, αρκούμενος να ακούει τις τοποθετήσεις των στελεχών. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το Σαββατοκύριακο, καθώς δόθηκε χρόνος σε όλους να το σκεφθούν καλύτερα. Οι τελευταίες πληφορορίες αναφέρουν ότι η απόφαση είναι μάλλον ειλημμένη, ωστόσο, ενδεχομένως να υπάρξει στάση αναμονής για τις εξελίξεις στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν οι Θάνος Μωραΐτης, Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Πεταλωτής, Αφροδίτη Παπαθανάση, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Γιώργος Ελενόπουλος, Γιώργος Πετρουλάκης κλπ.

 

Η αρχική σκέψη είναι η σύσκεψη να περιοριστεί στο αν οι «παπανδρεϊκοί» θα είναι υποψήφιοι με την Δημοκρατική Παράταξη του Ευάγγελου Βενιζέλου. Το κλίμα πριν την συνάντηση των παπανδρεϊκών ήταν να μην κατέβουν υποψήφιοι. Μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών φοβούνταν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα τους αιφνιδίαζε λόγω των εξελίξεων με την προεδρική εκλογή και θα ανακοίνωνε ότι δεν προλαβαίνει να κάνει συνέδριο της ΔΗΠΑΡ και θα κατέβει ως ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. «Σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να αρνηθούμε να είμαστε υποψήφιοι» έλεγαν ορισμένοι παπανδρεϊκοί.

 

 

Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο από πλευράς του Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος το απόγευμα μόλις, μίλησε σε εκδήλωση για την «διαμόρφωση των προγραμματικών και πολιτικών θέσεων του συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης».iefimerida

αφήστε ένα σχόλιο


έξι − 3 =