Ελάτε χωρίς αυτοκίνητο την Κυριακή στο Δρόμο των Ποιητών !

Μέρα χωρίς αυτοκίνητο αλλά με πολλές εκδηλώσεις και εκπλήξεις η ερχόμενη Κυριακή 19 Ιουνίου στη Γλυφάδα μας !

Η Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα γίνεται πράξη στο κέντρο της πόλης, μέσα από σειρά δράσεων που διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου Urban Scope με τη συγχρηματοδότηση του προγράμματος «Erasmus+» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι οι κεντρικοί δρόμοι κλείνουν για τα αυτοκίνητα και όλοι μας κινούμαστε ελεύθερα ! Με τα πόδια, με ποδήλατο, με πατίνι ! Ελάτε στο Δρόμο των Ποιητών (Γρ. Λαμπράκη) χωρίς αυτοκίνητο αλλά με πολύ κέφι ! Ξυλοπόδαροι και ζογκλέρ περιμένουν μικρούς και μεγάλους, ενώ γύρω στις 11 π.μ. θα ξεκινήσει το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού με έπαθλο ένα ποδήλατο !
«Η κουλτούρα της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, που συνοδεύεται από σεβασμό στους συνανθρώπους μας και στο περιβάλλον, πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους μας και αυτός είναι ο στόχος μιας σειράς δράσεων που ξεκινούν αυτή την Κυριακή στη Γλυφάδα μας. Η συμμετοχή όλων είναι πολύ σημαντική», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.
«Η ζωή όλων μας στην όμορφη Γλυφάδα μας αξίζει να γίνει πιο ποιοτική. Την ποιότητα αυτή στην καθημερινότητά μας θα την επιτύχουμε αλλάζοντας ο καθένας μας νοοτροπία και δείχνοντας σεβασμό στους συμπολίτες μας και στο περιβάλλον. Η συμμετοχή μας στις δράσεις του Δήμου μας, που έχουν ως σκοπό την υλοποίηση της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στην πόλη μας, είναι σημαντική. Οι καιροί επιτάσσουν την ενημέρωσή μας πάνω στις αρχές της και την έμπρακτη εφαρμογή τους», υπογραμμίζει η συντονίστρια της δράσης, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δαφνούλα Χαρίση – Μπίλια.
Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί την Κυριακή 10:00 – 13:00
Στο πλαίσιο της δράσης του Δήμου Γλυφάδας για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα την Κυριακή 19 Ιουνίου και ώρες 10:00 – 13:00 θα είναι κλειστοί για τα οχήματα οι ακόλουθοι δρόμοι :
Από την οδό Ανδρ. Παπανδρέου, οι κάθετες αριστερά σε αυτήν οδοί, Μπότσαρη, Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά και Ανδρέα Λαζαράκη, από την Πλατεία Εσπερίδων – οδό Ζησιμοπούλου θα κλείσουν οι κάθετες δεξιά σε αυτές οδοί, Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά και Ανδρέα Λαζαράκη. Από την Ποσειδώνος (Παραλιακή) θα παραμείνει κλειστό το ρεύμα ανόδου προς την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη και την οδό Δούσμανη και από την οδό Κύπρου θα παραμείνει κλειστό το ρεύμα καθόδου προς τη Γρηγορίου Λαμπράκη.

αφήστε ένα σχόλιο


τέσσερα × 1 =