ΕΚΕΙ…ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ!

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη ο Σύλλογος Εθελοντικής Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Γλυφάδας το Σάββατο το απόγευμα παρουσίασε ημερίδα με θέμα την εθελοντική δράση τους , αλλά και τα πλείστα προβλήματα που αντιμετωπίζουν βάζοντας ακόμα και την ζωή τους σε κίνδυνο, τα ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς επίσης και την προστασία του Υμηττού.

Στην έναρξη της ημερίδας ο πρόεδρος Ε.ΔΑ.ΠΥ.Γ και δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας Στέλιος Θεοδωσόπουλος όπου μίλησε για τις δράσεις της εθελοντικής ομάδας δασοπυροσβεστών. Παρών και ο Γλυφαδιώτης Ευρωβουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος (οσονούπω ανακοινώνει) Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου όπου μίλησε για τον Εθελοντισμό στην Ευρώπη και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Εισηγητής στην εκδήλωση και ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος παρουσίασε το διαδημοτικό εγχείρημα Σ.Π.Α.Υ για την προστασία του Υμηττού καθώς επίσης και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Σταύρος Σαλαγιάννης ο οποίος μίλησε για τις Συνεργασίες εθελοντών και τα Δίκτυα Πολιτικής Προστασίας με τελευταίο εισηγητή τον καθηγητή κ. Ν. Φακιωτάκη ο οποίος αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα LIFE AMIBIO δηλαδή την καταγραφή της πανίδας. Στο δεύτερο μέρος μίλησαν επίσης \η αρχαιολόγος Στυλιανή Ψαρρή για την ιστορία και τα αρχαιολογικά ευρήματα του Υμηττού, όπως και ο Γ. Πορτοκάλογλου (ΣΠΕΛΕΟ) όπου οδήγησε τους θεατές στα σπήλαια, τα μονοπάτια, τις πηγές και τα βάραθρα του βουνού για να κλείσουν αυτήν την τόσο διαφωτιστική ημερίδα η φαρμακοποιός κ. Μερκούρη Ναντίνα με θέμα τα φυτά του Υμηττού στην ιστορία και της θεραπευτική και τον γεωπόνο εντομολόγο Σκαρέα Σπύρο με θέμα την πανίδα και άγρια ζωή του Υμηττού. Έντομα, μέλισσες , μελισσοκομία .

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο επικεφαλής της παράταξης Μαζί για την Γλυφάδα Γ. Αγγελόπουλος, η πρόεδρος των Ανοιχτών Οριζόντων κ. Αθηνά Λυγνού, ο υποψήφιος δήμαρχος Σ. Δίβαρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Λεβετσοβίτης, Γ. Τζούβελης, Σπύρος Δήμου, ο Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δ. Αγγελάτος,  ο γενικός γραμματέας του δήμου Αμαρουσίου Μ. Χρηστάκης, ο πρόεδρος ΤΟΣΥΝ Α. Βουγιουκλάκης, η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Α. Καυκά, η πρόεδρος των ΑΜΕΑ Γλυφάδας Δ. Ζουμπουλίδου καθώς πολλοί άλλοι πρόεδροι συλλόγων και φορέων της Γλυφάδας.

 

Να μας συγχωρήσουν οι φίλοι μας για την λόγω τεχνικού προβλήματος κακή φωτογράφηση.

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto8 foto9 foto10 foto11 foto12 foto13 foto14 foto15 foto16 foto17 foto18 foto19 foto20 foto22 foto23

foto24

αφήστε ένα σχόλιο


8 + δυο =