ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ???

Στις 19/1/2012 ο Χορστ Ράιχενμπαχ, από το βήμα της συνεδρίασης του Δ.Σ του ΕΒΕΑ, δήλωσε: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι, ψηφίζονται ΝΟΜΟΙ που ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ !!!!»  

 

Πόσο.. δίκιο είχε!!!

Δεν μπορώ να σας περιγράψω τι ταλαιπωρία φυσική και ψυχική έχω περάσει εδώ και 10 μέρες για να πείσω τους Δημοτικούς Συμβούλους στη Γλυφάδα να μην ψηφίσουν παράνομο!!! αίτημα για « Έκθεση Βιβλίου» Που κανονικά δεν θα έπρεπε καν να έρθει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο!! Ο νόμος είναι σαφής (3377/2005 και 3769/2009) :

Οι εκθέσεις βιβλίου, διοργανώνονται ΜΟΝΟ από συνδικαλιστικούς φορείς του τομέα έκδοσης και εμπορίας βιβλίου και ισχύει για ΜΙΑ μόνο έκθεση βιβλίου, ανά συνδικαλιστικό φορέα κατ’ έτος.

Δηλαδή… Ένας έμπορος βιβλίων από τον Πειραιά δεν είναι ΝΟΜΙΜΟ να διοργανώσει «Έκθεση Βιβλίου» στη Γλυφάδα!!!

Πραγματικά αναρωτιέμαι… δεν θα έπρεπε να γνωρίζει τον νόμο ο πρώην Δήμαρχος Γλυφάδας ( και νυν αρχηγός Δημοτικής παράταξης) που παρακινούσε τους Δημοτικούς Συμβούλους να ψηφίσουν υπέρ ; δεν θα έπρεπε το Νομικό τμήμα του Δήμου Γλυφάδας, που πληρώνεται αδρά για να προστατεύει τον Δήμο, να ελέγχει τα θέματα που έρχονται προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο ;

Περιττό να σας πω ότι έχω επικοινωνήσει με τον Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών Πειραιά, με τον Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών Αθηνών και Προαστίων, με τον Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών, με τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών και Βιβλιοπωλών και σύσσωμοι μου λένε: κα. Καυκά στην Γλυφάδα δεν ισχύουν οι νόμοι ;

Καλώς ή κακώς η ζωή έχει τους κανόνες της και νόμους τους οποίους πρέπει να πειθαρχούμε!! Η πειθαρχία είναι βασικό κομμάτι της επιτυχίας και της προόδου!! όχι μόνο ενός ανθρώπου αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας. Εμείς οι Έλληνες είμαστε “ευνοημένοι από το Θεό”, έχουμε χίλια μύρια καλά, αλλά πειθαρχία δεν έχουμε. Στους κανόνες δεν υπακούμε.

Ναι λοιπόν αυτός ο Χορστ Ράιχενμπαχ, που όλοι οι Έλληνες βρίζουμε για τα κακά που περνάμε… έχει απόλυτο ΔΙΚΙΟ !!!

Πρώτα από ΟΛΑ πρέπει να μάθουμε, να τηρούμε τους κανόνες, να τηρούμε τους νόμους !! Είμαστε ένας λαός ικανός για μεγάλα έργα και είναι τόσο κρίμα αλλά και τόσο ανόητο, να τα πετάμε όλα στο καλάθι των αχρήστων επειδή απλά δεν μπορούμε να εκπαιδεύσουμε το λαό μας να πειθαρχεί και να σέβεται τους νόμους!!

Και πόσο μάλλον αυτοί που μας κυβερνούν..!!

Άννα Καυκά

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας, μέλος Δ.Σ Ε.Β.Ε.Α

 

αφήστε ένα σχόλιο


− οκτώ = 0