ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ Η ΛΥΣΗ; ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ (ανεξαρτήτως άλλης απάντησης στο ερώτημα)!!!

Με προσωπική αρθρογραφία, πλήρως τεκμηριωμένη, μέσα και από το βήμα του σάιτ εδώ, με σειρά δημοσιευμάτων εδώ και χρόνια, έχει περιγραφεί απόλυτα έγκαιρα και έγκυρα η ΣΥΝΕΧΗΣ καταστροφή μιας ολόκληρης χώρας κι ενός ολόκληρου λαού!
Τονίζαμε συνεχώς: “Θα αποτελειώνουν συνεχώς (και) ότι έχει απομείνει, τα πάντα και τους πάντες. Θα μας αποτελειώσουν με τους …ατέλειωτους, εξοντωτικούς και εξωφρενικούς φόρους, με τη συνεχώς διογκούμενη ανεργία, με την παντελή έλλειψη χρήματος από την αγορά και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ζωή. Και με κύριο μέλημα, και των εξωχώριων …σωτήρων – δανειστών, να είναι στην πραγματικότητα ΜΟΝΟ η μείωση μισθών και συντάξεων, στα επίπεδα που η Λαγκάρντ και άλλοι, διατύπωσαν ΞΕΚΑΘΑΡΑ από την πρώτη μέρα: Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Εσθονίας, Λετονίας, και άλλα σχετικά – που εμείς μόνο οι …στρουθοκαμηλίζοντες υποκριτές κάναμε ότι δεν …ακούσαμε, ως χώρα, είτε κυβερνώντες, είτε μέρος του λαού!!!”.
Ανακαλύπτοντας μάλιστα …ΜΕΤΑ (και ενω ΟΛΑ ήδη έχουν υπογραφεί στα ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ), με ΤΡΟΜΕΡΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ – ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ …έκπληξη, ότι «αυτοί όλο μας …ζητάνε πράγματα και …εκβιάζουν» και διάφορες άλλες …μπούρδες!!!
Αφού δεν ζητάνε τίποτα …ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ!!!
Η διάσπαση της ψήφου, οι επιλογές και η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Και επειδή η διάσπαση των ψήφων αποδεικνύεται ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΜΑΡΤΙΑ (είναι τελικά εγκληματικό, ίσως περισσότερο εγκληματικό κι από την αποχή, το λευκό και το άκυρο, το να παίρνουν 20% τα κόμματα που τελικά δεν εκπροσωπούνται κοινοβουλευτικά, δηλαδή πάει ΧΑΜΕΝΗ μια στις πέντε ΕΓΚΥΡΕΣψήφους….), πάμε ένα βήμα ΜΠΡΟΣΤΑ!
Με (αναγκαστική πλέον) υπόδειξη και για το είδος της ψήφου!!!
Έστω γι” ΑΥΤΗ και ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ τη φορά.
ΤΟΝΙΣΜΕΝΟ το “ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ” (ειδικά στην παρούσα φάση)!!!
* * * Ποιά είναι λοιπόν η πρώτη ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ λύση;;; Ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ακραίο ή εξωπραγματικό ή οτιδήποτε σχετικό όπως αναφέρεται μέσα στο χάος του επικοινωνιακού πολέμου), αλλά έχει λογικά στοιχεία!
Αυτό είναι ασυζητητί!
Αλλά βέβαια στα θέματα εξειδικευμένης οικονομικής πολιτικής, κάλυψης δημοσιονομικού κενού και άλλα σχετικά είναι …προκλητικά ΑΣΑΦΕΣ και χρήζει τόσο διαφόρων ερμηνειών, όσο και επαναξιολόγησης (μάλλον ριζικής)…
Ένα πρόγραμμα, χωρίς όρους. Με ελάχιστες δεσμεύσεις, που μάλιστα κάθε μέρα πλέον ξεθωριάζουν και περισσότερο. Με διγλωσσία και μισόλογα. Με ΑΠΟΔΟΧΗ του πλαισίου στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα.
Από το οποίο πλαίσιο αυτό – μην το ξεχνάμε – ξεπήδησε το μνημόνιο, η τρόικα, η επιτήρηση, η πτώχευση (που ΒΙΩΝΟΥΜΕ).
Όπου πλέον, αντί για ολική ρήξη και προετοιμασία για σύγκρουση, έχουμε …συνομιλία με το σύστημα και προσπάθεια …κατευνασμού του. Ενώ, η κυβέρνηση Αριστεράς αντικαθίσταται σταδιακά από …κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας», με ένα ελάχιστο πρόγραμμα «κοινωνικής ανακούφισης».
Βέβαια, ακόμα και μερικά μόνο, δειλά και οριακά μέτρα που θα δείχνουν τη «διαφορετικότητα» από την τωρινή κυβέρνηση, κάτι θα είναι. Θα μπει τουλάχιστον (αν γίνουν έστω κι αυτά) ένα ΤΕΛΟΣ στον τωρινό ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ!
Αλλά που ταυτόχρονα (κι αυτά…) θα αδυνατούν να βελτιώσουν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ την …κωματώδη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, όπως και την φτώχεια και την ανεργία που μαστίζει τη χώρα.
* * * Απο κει και πέρα όμως… Τι ΕΧΟΥΜΕ;;;
Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Λουκάς Παπαδήμ(ι)ος, Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Στουρνάρας, Γκίκας Χαρδούβελης, και – μια ξεχωριστή κατηγορία μόνος του – Ευάγγελος Βενιζέλος, που είναι (και) σαν την Κόκα-Κόλα. Πάει με όλα: Υπουργός παντός καιρού: Και επί σοσιαλιστικών κυβερνήσεων και επί μνημονιακών. Και επί των επόμενων (που θα ΘΕΛΕΙ)…
Όπου, οι προαναφερθέντες δικαιούνται να αισθάνονται …υπερήφανοι. Επί των ημερών τους και με δικές τους ενέργειες η Ελλάδα ΣΥΝΕΧΩΣ σπάει τα ρεκόρ.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ήδη το έτος που μας πέρασε έφτασαν τα 3.795.100 οι Ελληνες που βρέθηκαν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Ποσοστό 34,6% του πληθυσμού!!! Που ανατρέχει σε αφρικανικές και ασιατικές χώρες. Μέσα σε τέσσερα (μόλις) χρόνια.
Κι έπεται και συνέχεια…
Η επιτυχία όμως, η δόξα, ανήκει σε όλους αυτούς που “έσωσαν την πατρίδα”!!!
Που ακόμα και σήμερα …απειλούν ότι αν φύγουν από την κυβέρνηση “κινδυνεύει η σταθερότητα της χώρας”.
Άξιοι… Και καλά κάνουν. Οταν αυτοί οι φτωχοί, οι εξαθλιωμένοι, οι ρημαγμένοι, που δεν έχουν καμία ελπίδα, επιμένουν να τους ψηφίζουν, τότε, και λίγα τους κάνουν.
Στα τρία κατοστάρικα πρέπει να κατεβάσουν τον βασικό μισθό (στους έστω λίγους που τώρα παίρνουν τέτοιον…) και στα δυόμιση κατοστάρικα τις συντάξεις.
Από σήμερα! Κι όχι ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ (όπως έχουν ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ)!!!
– Στη χώρα που ήδη είναι πάνω από 1.500.000 οι άνεργοι!!! Και πάνε φουλ για 2.000.000 (πολύ σύντομα…).
Και που όσοι μπορούν ακόμα να βρουν δουλειά (ακόμα κι όχι κανονική, αλλά και κάτι …σαν δουλειά), για να δουλέψουν πρέπει να μείνουν ανασφάλιστοι και να δέχονται …δωροεπιταγές και κουπόνια τροφίμων. Πέραν βέβαια των ΠΟΛΥΜΗΝΩΝ καθυστερήσεων στην (όποια) πληρωμή!!!
– Στη χώρα όπου, εργαζόμενος με …ανθρώπινες συνθήκες, με (την όποια) ασφάλεια εργασίας και με δικαιώματα, ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ, και ΘΑ ΕΙΝΑΙ μόνο ο …κρατικός υπάλληλος!!!
– Στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου …ξημερώνεται (ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ, με ορίζοντα ημέρας, κι όχι μεγαλύτερο) σε φόρους και εισφορές.
– Στη χώρα που θα …πετάνε που και που (και) τις …καραμέλες “για επενδύσεις στην Ελλάδα” με στόχο την αξιοποίηση κοιτασμάτων πετρελαίων και φυσικών αερίων που “θα αλλάξουν το πρόσωπο της οικονομίας”. Γιατί τα ίδια θα ακούν και τα σημερινά …νήπια όταν θα φτάσουν σε ηλικία σύνταξης (όσα πάρουν)…
– Στη χώρα που θα ακούγονται τα …βαρύγδουπα “για επενδυτικές συνεργασίες με το κράτος μέσα από ένα διαδικαστικό σύστημα φιλικό προς τον επενδυτή”… Ας έχουν υπόψη και αυτοί (οι αφελείς…) ότι ούτε επενδύσεις σε ενοικιαζόμενα δωμάτια δεν πρόκειται να γίνουν στην Ελλάδα χωρίς να περάσουν την …κόλαση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και ΑΝ την περάσουν, θα βρουν να τους περιμένει η τσέπη του κράτους-πατερούλη ως…αναγκαστικός συνεταίρος, όπως εδώ και 40 χρόνια.
– Στη χώρα που θα ακούγονται τα άλλα “για ρυθμίσεις οφειλών προς το ΙΚΑ και ΤΕΒΕ” από τους μικρομεσαίους, που θα …γδαρθούν κι άλλο, μαζί με τους κληρονόμους τους, αφού το κράτος δεν έχει λεφτά και δείχνει συνεχώς ακόμα και τώρα, ότι θα …στύψει ΜΕΧΡΙ ΤΕΡΜΑ ότι λέγεται ιδιωτική επιχείρηση στην Ελλάδα…
– Στη χώρα όπου από τα υπόλοιπα βαρύγδουπα για απασχόληση των (1.500.000 για να μην ξεχνιόμαστε, και πάμε φουλ για 2.000.000…) ανέργων στην Ελλάδα “των επενδύσεων και της ανάπτυξης”… με τη σημερινή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να γίνει κάτι, έστω και για το 10% αυτών!!!
Οι …άλλοι και τα υπόλοιπα (των τωρινών)
Ξανακοιτάμε τη βασική εναλλακτική λύση:
Όπου έγινε στις πρόσφατες Ευρωεκλογές ένα ΜΕΓΑΛΟ βήμα: Γιατί, να μην ξεχνιόμαστε (κι ούτε να τρώμε …πολλή, φτιασιδωμένη και μαζική προπαγάνδα) η πραγματικότητα είναι ότι ήδη, η πολιτική των μνημονίων και της κυβέρνησης αυτής, καταδικάστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία του λαού.
Για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας, πρώτο κόμμα σε εκλογές, ήρθε κόμμα από την Αριστερά, με μια διαφορά 3,9%.
Όπου βέβαια, παρόλη τη μεγάλη, ιστορική και ξεκάθαρη νίκη, είναι γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας κυρίως των ιδεοληψιών του, των φοβικών πολλές φορές συνθημάτων, αλλά και της αδυναμίας του να εμπνεύσει εμπιστοσύνη, δεν κατάφερε ΑΚΟΜΑ να κεφαλαιοποίησει πλήρως, την εντονότατη δυσαρέσκεια των πολιτών για την άθλια μνημονιακή πολιτική.
Για λόγους που ήδη προαναφέραμε, η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει γίνει ψήφος εμπιστοσύνης, παραμένει ψήφος (μόνο) διαμαρτυρίας και κριτικής επιλογής.
* Αυτό άλλωστε αποδειχθηκε, και από τα αποτελέσματα των όποιων “καθαρόαιμων” Περιφερειακών και Δημοτικών ψηφοδέλτιων (όπου αυτά υπήρχαν “μπετοναρισμένα”, ειδικά στην επαρχία…), αλλά και από τα αποτελέσματα των σταυρών των υποψηφίων του…
Γιατί, πράγματι: οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και το πιο …δυνατό του σημείο, καθώς οι παλινωδίες και οι ανατροπές των θέσεων από στελέχη είναι μια …καθημερινότητα.
* * * Ο δε Εθνομηδενισμός του (τόσο της πλειοψηφίας των στελεχών του, όσο και πολλών κεντρικών θέσεων του), είναι μια άλλη …πονεμένη ιστορία!!!
Που σηκώνει πολλή και ΜΕΓΑΛΗ κουβέντα (η οποία θα γίνει αναλυτικότερα σε προσεχές σημείωμα)!
Συνολικά: Στις Ευρωεκλογές νίκησαν, ο Τσίπρας και η Πατριωτική, Δημοκρατική, Σοσιαλιστική Αριστερά. Σε όποιο βαθμό ξεπέρασαν τα προαναφερόμενα “εμπόδια”.
Το ΙΔΙΟ θα γίνει και στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές.
* * * Οι συνιστώσες και η “νοοτροπία ΣΥΡΙΖΑ” είχαν, έχουν και ΘΑ ΕΧΟΥΝ στην κοινωνία, όση απήχηση είχαν και στις εκλογές π.χ. του 2009 ή και παλιότερα. Δηλαδή: Απειροελάχιστη…
– Να ξαναέρθουμε όμως και στη σημερινή – τωρινή κατάσταση (το …πιγκ-πογκ αυτό, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ γιατί δυστυχώς αυτή είναι η πραγματική εικόνα, και μέσα από αυτή πρέπει ο καθένας να βγάλει μια …άκρη):
Να δούμε λοιπόν, εκτός από το δανεισμό της Ελλάδος για τη διάσωση των βορειοευρωπαϊκών τραπεζών (και ΜΟΝΟ γι” αυτές), κι εκτός κι από όσα προαναφέραμε, αν έγιναν ή ΔΕΝ έγιναν, και κάποιες δομικές βελτιώσεις του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η ελληνική οικονομία.
Το ότι αυτές ΔΕΝ έχουν γίνει, είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ των εκάστοτε κυβερνώντων (ειδικά ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ, μέχρι ΚΑΙ σήμερα).
Από αυτές δεν έγινε σχεδόν καμία, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν πραγματικό χρηματικό κόστος. Μόνον για τις συντεχνίες που θα ξεβόλευαν, και για όποιους, από τους οποίους, ξαναπεριμένει ψήφο η νυν συγκυβέρνηση. Δεν έγινε τίποτε όμως! Κι ούτε θα γίνει με ΑΥΤΟΥΣ!!!
– Το ότι ανέβηκε ο ΦΠΑ στο 23% (και πάει πλέον και προς ΑΥΞΗΣΗ), κατακρυμνίζοντας το σύνολο της οικονομίας σε συνεχή ύφεση, ήταν επιλογή! Αφήστε, και το πόσο παίρνει το κράτος από αυτόν…
– Το ότι οι τράπεζες παρότι έχουν πάρει και συνεχίζουν να παίρνουν ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, στραγγαλίζουν την ελληνική οικονομία από ρευστότητα, και εκτινάσσοντας τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, είναι επιλογή!
– Το ότι παραμένουν εξίσου κλειστά 150 επαγγέλματα, όσα ήταν και πριν τέσσερα χρόνια, είναι επιλογή!
– Το ότι παραμένουν οι εκατοντάδες φόροι υπέρ τρίτων, που στρεβλώνουν την οικονομία είναι επιλογή!
– Το ότι δεν έχει απολυθεί δημόσιος υπάλληλος, ούτε κατάδικος, ούτε κλέφτης, ούτε κοπανατζής, είναι επιλογή! Εδώ ακόμα δεν έχουν απολύσει δημοσίους υπαλλήλους που έχουν καταδικαστεί ακόμα και για δολοφονίες! Δηλαδή τι άλλο πρέπει να κάνουν για να τους απολύσουν; Δικαιολογίες για γραφειοκρατία και κακή νομοθεσία δεν στέκουν. Αύριο αν θέλουν αλλάζουν τον νόμο. Αλλά ΔΕΝ θέλουν. Τους κρατάνε για να πάρουν ψήφο από αυτούς…
– Το ότι συνεχίζει το ελληνικό κράτος να έχει 80.000 κηπουρούς και απορριματοσυλλέκτες με μισθούς μεγαλύτερους από καθηγητές πανεπιστημίων, είναι επιλογή!
– Το ότι δεν έχει εφαρμοστεί ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ το ενιαίο μισθολόγιο ακόμη, είναι επιλογή!
– Το ότι συνεχίζουν να πληρώνονται χιλιάδες, με πλαστά πτυχία και άλλα πλαστά σχετικά δικαιολογητικά, στο ελληνικό δημόσιο, είναι επιλογή!
– Το ότι οι Νομαρχίες και οι Δήμοι συνεχίζουν να έχουν περισσότερο (και στρεβλά τοποθετημένο) προσωπικό απ” όσο πραγματικά χρειάζεται, ή εργάζεται, είναι επιλογή!
– Το ότι παραμένει η κρατική διαφθορά ανέγγιχτη και σε επίπεδα παγκόσμιου ρεκόρ, είναι επιλογή!
– Το ότι συνεχίζουν να λαμβάνουν σύνταξη άνθρωποι 45 και 50 και 55 ετών, ενόσω το σχεδόν 40% των Ελλήνων ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, είναι επιλογή! Και θεωρείται ΠΡΟΒΛΗΜΑ (!!!) έστω και τώρα να διορθωθεί η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΗ αυτή στρέβλωση!!! Και κατά τ” άλλα …δεν είναι λαικίστικη η κυβέρνηση…
– Το ότι με εργαλείο την ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ και ΣΥΝΕΧΗ φορολόγηση, ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ (και συνεχίζουν να καταστρέφονται) ολόκληροι επαγγελματικοί κλάδοι στην Ελλάδα, είναι επιλογή!
– Το ότι παραμένουν καταστάσεις (όπως το λαθρεμπόριο καυσίμων και άλλες πολλές), που κοστίζουν εκατομμύρια ετησίως για όλους μας, όσο δηλαδή κάποιο χαράτσι (από αυτά που μπαίνουν συνεχώς), είναι επιλογή!
– Το ότι ο ΟΑΕΕ καθημερινά καταστρέφει ζωές ανθρώπων που είναι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι, γιατί επιβάλλει να πληρωθεί για κάτι που ΔΕΝ τους παρέχει, είναι επιλογή!
– Το ότι με μοχλό την υπερφορολόγηση περιουσιών που αποκτήθηκαν με φορολογημένο πλούτο, δημεύουν τις καταθέσεις και κατάσχουν τις περιουσίες των Ελλήνων, είναι επιλογή!
– Το ότι έχουν εξαφανίσει την κάθε ύπαρξη αυτού που λέγεται κοινωνικό κράτος, είναι επιλογή!
– Το ότι κλέβουν το κάθε τελευταίο ταμειακό απόθεμα της κάθε οικογένειας, μέσω απίστευτων και ΣΥΝΕΧΩΝ φόρων, είναι επιλογή!
– Το ότι έχει χαθεί πάνω από το 30% της οικονομίας σε 7 χρόνια ύφεσης, εξαθλιώνοντας μεγάλο μέρος του πληθυσμού, πλην προνομιούχων και κομματικών στρατών, είναι επιλογή!
– Το ότι μας κάνανε να μην μπορούμε να κυκλοφορήσουμε ούτε στο δρόμο (ειδικά στις μεγαλύτερες πόλεις) ή ούτε να κοιμηθούμε στα σπίτια μας (μέχρι να μας τα πάρουν κι αυτά…) χωρίς να κλειδαμπαρωθούμε, είναι επιλογή!
– Το ότι 4 εκατομμύρια Έλληνες (τουλάχιστον) είναι ανασφάλιστοι, άρα χωρίς πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είναι επιλογή!
– Το ότι ακόμα και τώρα, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ, καμμία λίστα φοροφυγάδων συμπατριωτών μας δεν έχει αποφέρει καρπούς, κι ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν κατάφεραν να τσιμπήσουν ούτε …σεντ από τα εκατοντάδες ΔΙΣ. των εμβασμάτων που βγήκαν στο εξωτερικό από τα νεόπλουτα τζάκια που συγκυβερνάνε την Κολομβία των Βαλκανίων, είναι επιλογή!
– Το ότι αυτή η χώρα ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να είναι στους δείκτες για την «ευκολία επιχειρηματικής Δράσης» της παγκόσμιας Τράπεζας, για την ανταγωνιστικότητα του Φόρουμ του Νταβός, και τη διαφθοράς της Διεθνούς Διαφάνειας, ΚΑΤΩ από την Γκάνα, τη Ναμίμπια και τη Σενεγάλη, είναι επιλογή!
– Μια χώρα, στην οποία τα κυβερνητικά κόμματά έχουν δανειστεί 270 εκ. ευρώ, συνεχίζουν να δανείζονται δεκάδες εκ. ευρώ από κρατικές τράπεζες, ακόμα και όταν γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται ποτέ να τα πληρώσουν, και πριν σταματήσουν να εξυπηρετούν κανονικά τα δάνειά τους, αμνηστεύουν από το αδίκημα τις απιστίας με ειδικό νόμο, που ψηφίστηκε από αυτή την κυβέρνηση, τόσο τους τραπεζίτες που τα έδωσαν, όσο και τους ηθικούς αυτουργούς. Δηλαδή λεηλατούν το φορολογούμενο και μετά αμνηστεύουν τους εαυτούς τους, κι αυτό είναι επιλογή!
– Το ότι αυτό το τριτοκοσμικό, πελατειακό κράτος, δεν παραμένει καν στάσιμο, αλλά όλο και ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ, σαν σκουπιδότοπος για τις φυλές των λαθρομεταναστών του πλανήτη (ή και σαν ιδανική καλοκαιρινή χέστρα για τα …εκατομμύρια τουριστών) είναι επιλογή!
Αυτοί θα τα λύσουν; Όχι (νομίζω), αλλά…
Και πάμε πάλι στην άλλη πλευρά του …τραπεζιού (του …πιγκ – πογκ είπαμε):
Οι «καθαρόαιμοι σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ αδυνατούν ακόμα, να κατανοήσουν ότι πλέον δεν είναι το κόμμα του 3%, αλλά ένας πολιτικός φορέας που – εκ των πραγμάτων – διεκδικεί άμεσα την εξουσία! Και άρα, πρέπει να ξεπεράσουν και ως προς τις επιλογές και ως προς τη νοοτροπία, τα στενά κομματικά τείχη.
Ο φόβος του …παραγκωνισμού από «ξενόφερτους», διαμορφώνει συνθήκες πολιτικού αυτισμού, παθογένεια που απομακρύνει πολλούς που προσβλέπουν προς την Κουμουνδούρου.
Είναι άλλωστε παλιά και προσφιλής τακτική της Αριστεράς (ΚΑΙ της κομουνιστικής εννοείται…) η περιχαράκωση στα τείχη του “μικρού, καθαρού και ελεγχόμενου” κόμματος…
ΟΜΩΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον βρίσκεται μια ανάσα από την εξουσία.
Επανέλαβα από πριν, ότι, κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν περιμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κάτιΑΜΕΣΑ με την Οικονομία.
ΟΜΩΣ (επίσης): Η ΤΩΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι όλα τα παραπάνω!!!
Πως θα γλυτώσει ο κοσμάκης από αυτή τη σημερινή κυβερνητική λαίλαπα, που μάλιστα, συνεχώς όταν μιλάνε, νομίζεις ότι είσαι σε ΑΛΛΗ χώρα;
– Που φωνάζουν με απίστευτη μάλιστα ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ συνεχώς, είτε οι ίδιοι, είτε μέσω των «λαγών» τους, με …τσιριχτές φωνές, σε όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους «είστε τούτο, είστε εκείνο, είστε το άλλο»;
– Που βγάζουν συνεχώς αυτή την άλλη προκλητική εικόνα ότι, έχουν το αλάθητο του …πάπα (κι ένα επαναλαμβανόμενο …μικρό κουίζ εδώ: ποιός φώναζε “εγώ δεν θα συμφωνήσω στο …λάθος”; κι “εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να κυβερνήσω μαζί μ” αυτούς”; …)
– Που συνεχίζουν να θέλουν πεισματικά να κυβερνούν οι ΙΔΙΟΙ οι καθ΄ ύλην υπεύθυνοι για τον ψόφο και το ζόφο του Λαού και της Χώρας, που συνεχίζεται καθημερινά, ως αργός αλλά και βέβαιος ΘΑΝΑΤΟΣ; Και που έχει και μεγάλη ΣΥΝΕΧΕΙΑ (όπως τόσες φορές έχουμε τονίσει);
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ, τώρα και σήμερα, είναι ότι η ακολουθούμενη πολιτική που δεν οδηγεί πουθενά, εκτός από έναν αργό θάνατο, ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξει!!!
«Θαρσείν χρή ταχ” αύριον έσετ΄ άμεινον».
Που σημαίνει: «Πρέπει να έχετε θάρρος, ίσως αύριο να είναι καλύτερα«…
Τη φράση αυτή είπε η θεά Αθηνά, διά του στόματος του πολυμήχανου Οδυσσέα, στους Έλληνες που πολιορκούσαν την Τροία (όταν αυτοί ήταν έτοιμοι να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους, με αποτέλεσμα να εμψυχωθούν και να την καταλάβουν τελικά, με την καταδρομική επιχείρηση «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ»)…
Μόνος δρόμος οι εκλογές (έστω κι αν με αυτούς που είναι στη Βουλή σήμερα ως πολιτικό προσωπικό, ΜΠΟΡΟΥΝ χωρίς μάλιστα πολύ μεγάλη …δυσκολία, να ΒΡΕΘΟΥΝ 180 και να βγάλουν Πρόεδρο Δημοκρατίας, αν πιέσουν πολύ οι ξένοι – δανειστές, κ.τ.λ., που πιθανόν όμως για δικούς τους λόγους να μην το κάνουν τώρα αυτό, δηλαδή το να πιέσουν ΠΟΛΥ – Αυτό είναι το ΜΟΝΟ κριτήριο αν βγει τώρα ή δεν βγει Πρόεδρος, και ΚΑΝΕΝΑ άλλο).
Και μόνο μια (δυστυχώς…) η επιλογή σε αυτές!
Έστω και ΜΟΝΟ σε αυτές…
* * * Προσωπικά, μακάρι να έβγαινε ΚΑΙ αυτοδύναμη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!
Γιατί είναι η μοναδική κυβέρνηση που μπορεί αν όχι να ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ τα πράγματα (πολύ αμφίβολο κι αυτό, τα λέμε αναλυτικά και πριν…), τότε να βάλει ένα τέλος στο βασανιστήριο της σταγόνας για τους πολλούς που διαρκεί σχεδόν πέντε χρόνια τώρα!!!
Οι εξουσιομανείς που κυβέρνησαν ως τώρα, εξασφάλιζαν σαφώς πιο εύκολα (ακόμα και μέχρι πριν λίγους μήνες…) συνεχή δάνεια από οπουδήποτε…
Αν λοιπόν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και ΔΕΝ μπορέσει να εξασφαλίσει νέα δάνεια, είτε από τις αγορές είτε από την Ε.Ε., τότε ας έρθει και η επίσημη χρεοκοπία που θα δώσει τέλος στο μαρτύριο της σταγόνας (από την ανεπίσημη και – θεωρητικά μόνο, ελεγχόμενη – που βιώνουμε τώρα)!!!
Ας επιταχυνθεί η εξέλιξη! Ακόμα κι αυτό, ΔΕΝ θα είναι (τόσο) κακό!!!
Πολύ πιθανόν άλλωστε, αυτή να είναι η μοναδική διέξοδος για την λύση του μακρόσυρτου, βασανιστικού δράματος της εξαθλίωσης, που προκαλεί η συνειδητή φτωχοποίηση του λαού την οποία επιβάλλουν τα εγχώρια μαντρόσκυλα της Μέρκελ!
– Κλείνοντας:
Δεν με ενδιαφέρει (και πολύ) τι λέει ο Τσίπρας, ο Λαφαζάνης, ο ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα, διότι άλλωστε, δεν πιστεύω πλέον τους πολιτικούς (ΓΕΝΙΚΑ).
Ζούμε σε μια χώρα η οποία φτιάχνει νόμους όποτε τη βολεύει. Όταν είχαν δικτατορία, ξέρανε ότι είχαν δικτατορία. Τώρα έχουμε «δικτατορία» αλλά είναι καλυμμένη με το όνομα της δημοκρατίας…
Όταν γίνονται αυτά που γίνονται, όταν η κατάσταση είναι αυτή, όταν κυβερνήσεις είναι αυτές, όταν δεν μπορείς να βρεις το δίκιο σου, όταν νιώθεις ξένος στον τόπο σου, δεν νιώθεις ότι ζεις σε δημοκρατία…
Αν και ο Τσίπρας είναι μια από τα ίδια…
C’est la vie … τις επόμενες εκλογές θα ψηφίσω κάποιον άλλο.
Προφανώς και δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ η λύση, αλλά πάνω ΑΠΟ ΟΛΑ πρέπει να ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ!!!
Αν άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει (άμεσα, με το που βγει, αν βγει όπως πάντως είναι το πολύ πιθανό) δύο βασικά πράγματα:
α) ΑΜΕΣΕΣ δίκες, για να στείλει στη φυλακή ή όπου αλλού, τους υπεύθυνους που μας έφτασαν εδώ, και
β) ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ επαναδιαπραγμάτευση (του χρέους, των μνημονίων, των τόκων, του χρονικού διαστήματος αποπληρωμής τους, κ.τ.λ.)
τότε, ΔΕΝ θα μπορέσει να σταθεί!!!
* Ελπίδες δεν έχω πολλές, αλλά αφού είναι είναι “μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα”, πως να ψηφίσεις αυτούς που και κατέστρεψαν τη χώρα, και συνεχίζουν τα όσα συνεχίζουν;;;
Και ακόμα, ΠΩΣ να επιτρέψεις αυτή τη διάσπαση των ψήφων (που πάλι ΜΟΝΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ βολεύει);;; Με το 20% (!!!) που τελικά παίρνουν όπως αποδεικνύεται, τα κόμματα που μένουν εκτός Βουλής;
Πρέπει να γίνει η …»ανατάραξη των υδάτων» ως το επόμενο μεγάλο βήμα! Και πιθανόν η απαρχή για το όποιο ΝΕΟ (ακόμα και μετά το ΣΥΡΙΖΑ, αν αυτός δεν κάνει τα βασικά, κι όσο αυτό το ΝΕΟ μπορεί και πρέπει να υπάρξει)!
ΥΓ “…Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ εταίρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές”…
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ
(“μεταφράζεται” πλήρως και στη σημερινή εποχή…)
Νάσος Σκούρας – Πύργος olympia

αφήστε ένα σχόλιο


τέσσερα + 3 =