ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Φονικό αποδείχθηκε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα μας από το βράδυ του Σαββάτου.

Η κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 48χρονος κτηνοτρόφος στην περιοχή Μέγας Κάμπος στην Αμφιλοχία από πτώση κεραυνού, ένας Ρουμάνος ορειβάτης να αγνοείται στον Όλυμπο, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές σε πολλές περιοχές της χώρας.

Δεκάδες αυτοκίνητα καταστράφηκαν στη Σιθωνία, όπου τα φαινόμενα ήταν πολύ ισχυρά. Εκτός από τις περιοχές προς τον Νέο Μαρμαρά και την Τορώνη, προβλήματα από την κακοκαιρία παρουσιάστηκαν και στην άλλη μεριά του «ποδιού», στη Σάρτη, τη Βουρβουρού και τη Συκιά.

Ρέματα υπερχείλισαν, δεκάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Συνεργεία της Περιφέρειας επιχειρούν στο οδικό δίκτυο του δεύτερου «ποδιού» για να καθαρίσουν τους βράχους που έπεσαν και να το κρατήσουν ανοιχτό.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων έκλεισε και το πέρασμα του Γαλλικού ποταμού στην περιοχή της Σίνδου.

Ο διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Πουλτίδης δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε Τορώνη και Αρναία. Ακόμη, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 10 άτομα από τα αυτοκίνητα τους.

Επίσης, η θεομηνία οδήγησε στην εκκένωση κάμπινγκ που πλημμύρισε, στην ακτή Αζάπικο, κοντά στο Πόρτο Καρράς, από όπου αποχώρησαν περίπου 35 με 40 άτομα, ενώ εφτά άτομα χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν από την Πυροσβεστική. Ήταν τέτοια η ορμή των χειμάρρων που δεκάδες οχήματα παρασύρθηκαν, ενώ άλλα βούλιαξαν.

Σύμφωνα με το Ράδιο Θεσσαλονίκη, την Χαλκιδική εγκατέλειψαν άρον άρον με τα αυτοκίνητά τους οι ξένοι επισκέπτες, κυρίως Σέρβοι, Βούλγαροι και άλλοι Βαλκάνιοι, κατευθυνόμενοι προς Θεσσαλονίκη.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο προκάλεσε η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε τη Θεσσαλία. Οι ουρανοί άνοιξαν στη Λάρισα, υπόγεια και δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ υπήρξαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

230237230240230247230252230253230258230261230263230275230279230280230283

 

 

newsbeast

 

αφήστε ένα σχόλιο


τρία × = 27