ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Γιορτή Ζωής το Σάββατο 11 Ιανουαρίου στο Δήμο Γλυφάδας, ο οποίος διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της δημοτικής τράπεζας αίματος.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Γλυφάδας και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας.

Αυτό το Σάββατο ελάτε κι εσείς στη Γιορτή Ζωής, μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα και το ΑΜΚΑ. Υπάρχουν άνθρωποι που μας έχουν ανάγκη. Η δωρεά αίματος είναι μια εμπειρία μοναδική. Αποτελεί πράξη ζωτικής σημασίας για πολλούς συνανθρώπους μας, ενώ παράλληλα υπάρχουν θετικές επιπτώσεις και στον ίδιο τον εαυτό μας. Είναι, δηλαδή, μια πράξη ευεργετική όχι μόνο για τους λήπτες αλλά και για τους δότες. Είναι, επίσης, το απόλυτο συναίσθημα της προσφοράς. Δίνοντας αίμα γεμίζει η ψυχή σου.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου τονίζει ότι «η δωρεά αίματος διαρκεί λίγα λεπτά, για κάποιους όμως είναι όλη τους η ζωή» και καλεί τους πολίτες «να συμμετάσχουν σε αυτή την πράξη αγάπης και αλληλεγγύης, αφιερώνοντας μόλις πέντε λεπτά από το χρόνο τους».

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Ελένη Δεναξά επισημαίνει ότι «είναι επιτακτική η ανάγκη συλλογής αίματος, καθώς η ζήτηση είναι μεγαλύτερη της προσφοράς» και προσθέτει: «Να δίνεις στο συνάνθρωπό σου όποτε μπορείς και θα κάνει κι αυτός το ίδιο όταν το χρειαστείς».

Η τράπεζα αίματος δημιουργήθηκε από τη Δημοτική Αρχή Γλυφάδας στις 3 Οκτωβρίου 2014, για τις ανάγκες των δημοτών. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών που πραγματοποιεί η Δημοτική Αρχή για την αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών της πόλης αλλά και την ενίσχυση του εθελοντικού κινήματος.

Σκοπός της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Γλυφάδας είναι:

  1. Η δημιουργία διαρκούς παρακαταθήκης αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών των δημοτών Γλυφάδας.
  2. Η παροχή βοήθειας για την εξεύρεση αίματος στις έκτακτες ανάγκες των δημοτών.
  3. Η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς στην τοπική κοινότητα.

Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται σε επείγοντα περιστατικά ή σε περιστατικά που χρήζουν μεγάλης ποσότητας αίματος με προτεραιότητα στους α) πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία β) νεφροπαθείς γ) αιμορροφιλικούς δ) άτομα χωρίς συγγενικό περιβάλλον και ε) σε περιστατικά που αφορούν παιδιά έως 18 ετών.

 

 

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


× τέσσερα = 36