ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΔΙΑ…ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ!

Εδώ και χρόνια μιλούσε για την ανάγκη ενοποίησης του παραλιακού μετώπου, καταθέτοντας μάλιστα και κοστολογημένο πρόγραμμα

Ήταν ο πρώτος που υποστήριξε την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου και μάλιστα δημόσια. Ο λόγος για το Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος σε ομιλία του πριν από χρόνια στο δημαρχείο της Γλυφάδας δήλωνε: «Τονίζω σε κάθε ευκαιρία που μου παρουσιάζεται ότι η Αθήνα είναι πολύ τυχερή που έχει ένα τέτοιο παραλιακό μέτωπο και μάλιστα με παραλίες κατάλληλες για κολύμβηση. Πρέπει αυτό το παραλιακό μέτωπο να συνδεθεί με τα Νότια Προάστια, να ενοποιηθεί και να αξιοποιηθεί, ώστε οι πολίτες να διευκολύνονται στην πρόσβαση τους στις παραλίες …»

Η δικαίωση για το Μιλτιάδη ήρθε δια … νόμου μετά από καιρό. Συγκεκριμένα, το νέο επενδυτικό νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή προβλέπει – μεταξύ άλλων- τη δημιουργία της «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΤΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε». Πρόκειται για ανώνυμη εταιρεία δημοσίου συμφέροντος, η οποία και θα έχει την ευθύνη της διοίκησης, διαχείρισης και αξιοποίησης δημοσίων και ιδιωτικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην περιοχή μεταξύ Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και ακρωτηρίου Σουνίου.

Το νομοσχέδιο συζητήθηκε σήμερα, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, και ο γαλάζιος βουλευτής πρότεινε, μάλιστα, τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στο νέο όργανο. Ειδικότερα, ζήτησε να ορίζεται εκπρόσωπος από τους όμορους δήμους στη διαχείριση και διοίκηση της νεοϊδρυόμενης εταιρείας, για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς της.

Α.Β

 

αφήστε ένα σχόλιο


τρία + = 12