ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΝΔ

Καταψήφισε ο Πολύδωρας το σχέδιο νόμου για τον Φόρο Ακινήτων και τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά – Είχε προαναγγείλει από την Παρασκευή ότι θα ψηφίσει «όχι» με την φράση: «Τι είδους πολιτική είναι αυτή που πατάει τους νοικοκυραίους στο λαιμό; Και θέλετε να το ψηφίσω εγώ αυτό;»

Εκανε πράξη την προειδοποίησή του ο Βύρωνας Πολύδωρας και καταψήφισε το σχέδιο νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων διαφοροποιούμενος από την κυβερνητική γραμμή. «Όχι στο σύνολο», δήλωσε ο βουλευτής Β’ Αθήνας κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας για τον ΕΝΦΙΑ και πραγματοποίησε την απειλή που είχε εκτοξεύσει το βράδυ της Παρασκευής ότι δεν θα δώσει ούτε καν ψήφο ανοχής σε ένα νομοθέτημα με το οποίο δήλωσε ότι διαφωνεί.

Με την απόφασή του να παραβλέψει την κομματική γραμμή, ο κ. Πολύδωρας έθεσε εαυτόν εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, έλεγαν συνεργάτες του πρωθυπουργού. Η επίσημη απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για την απομάκρυνση του κ. Πολύδωρα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ανακοινώθηκαν μετά το τέλος της ψηφοφορίας για τον ΕΝΦΙΑ. Με επιστολή του κ. Σαμαρά προς το προεδρείο της Βουλής, την οποία ανέγνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης, ο κ. Πολύδωρας τέθηκε εκτός της ΚΟ της ΝΔ.

Πώς προανήγγειλε ότι θα καταψηφίσει το Φόρο Ακινήτων

Τοποθέτηση – προαναγγελία μη στήριξης του φόρου για τα ακίνητα θεωρήθηκε η ομιλία του κ. Πολύδωρα το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή. «Δεν μπορώ να το δεχθώ συνειδησιακά, εθνικά ιστορικά και λαμβάνω δεκάδες αντιρρήσεις από τους συμπολίτες μου… Η κατάσταση της ανάγκης αντιστρέφεται και την επικαλούμαι και λέω ότι δεν θα σας πληρώσω κύριοι της Τρόικας γιατί θα μου πεθάνει το παιδί και ο λαός», τόνισε ο βουλευτής Β’ Αθήνας.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Πολύδωρας τόνισε: «Λέει η άλλη άποψη των λογιστών ότι έχουμε πίεση για 2,9 δισ. ευρώ και που θα βρούμε το ισοδύναμο και απαντώ στις offshore. Έχω απάντηση που λέει ότι έχουμε 6.500 offshore και από αυτές ελέχθησαν οι 34 και βεβαιώθηκαν φόροι 40 εκατ. ευρώ. Κάνω τον υπολογισμό και για όλες τις εταιρίες προκύπτουν 8 δισ. ευρώ έσοδα. Γιατί δεν συνυπολογίζονται, λοιπόν, οι Καντάδες, η λίστα Λαγκάρντ και τα εμβάσματα; Τι είδους πολιτική είναι αυτή που πατάει τους νοικοκυραίους στο λαιμό; Και θέλετε να το ψηφίσω εγώ αυτό; Και η ιστορία μου η συνείδησή μου η ιστορία μου που αγωνιζόμουν για την μεσαία τάξη;»

Για να αιτιολογήσει τη διαφοροποίησή του από την επίσημη γραμμή ΝΔ επικαλέστηκε ακόμη και τους αρχαίους κλασικούς. «Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι ο άρχοντας πρέπει να εγγυάται για την περιουσία των πολιτών», πρόσθεσε και χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «βαρύ και δυσβάσταχτο φορολογικό χτύπημα στον λαό και στον ιδιοκτήτη που πνέει τα λοίσθια», επισήμανε ο κ. Πολύδωρας και αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον Φόρο Ακινήτων πρόσθεσε: «Είναι δήμευση. Αγριεύεις τον Έλληνα ιδιοκτήτη του βράχου που το έκανε χωράφι με τα ίδια του τα χέρια. Πρόκειται για δήμευση και το το όρθρο 7 του Συντάγματος το απαγορεύει ρητά… Από τις ελάχιστες απαγορεύσεις».

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας πριν από την κρίσιμη φωτογραφία είναι 154.

 

αφήστε ένα σχόλιο


+ 4 = επτά