ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ: ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΗ ΣΑΡΩΝΙΔΑ

Έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δασαρχείου έχει ξεκινήσει ήδη στον Δήμο Σαρωνικού, μετά την καταγγελία που κατάθεσε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικόλαος Γαλάνης για την παράνομη και απαράδεκτη κοπή δέντρων σε τμήμα της  παραλιακής οδού στην Δημοτική Ενότητα Σαρωνίδας.

 

Για την εξέλιξη αυτή της υπόθεσης, ενημέρωσε ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Σωφρόνης τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 20 Απριλίου 2016. Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σαρωνίδας κ. Γαλάνης, ο οποίος αντίκρισε τα κομμένα δέντρα, αλλά και ύστερα από τις καταγγελίες των κατοίκων ειδοποιήθηκε άμεσα το Δασαρχείο να πράξει τα δέοντα.

 

Την εξέλιξη της υπόθεσης παρακολουθεί στενά ο Δήμαρχος κ. Σωφρόνης, ο οποίος τονίζει: «Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν κάποιοι, ελάχιστοι φρονώ, οι οποίοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω νόμου. Ο Δήμος μας, ο Δήμος Σαρωνικού υπερηφανεύεται ότι είναι ένας από τους πιο πράσινους Δήμους της Αττικής και αυτό είναι μάλιστα και ένα ιδιαίτερο στοιχείο της ταυτότητας μας, το οποίο θέλουμε να προβάλλουμε. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να προβαίνει σε τέτοιες αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες, οι οποίες ζημιώνουν τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η απερισκεψία και η έλλειψη σοβαρότητας, στο παρελθόν μας έχουν οδηγήσει σε πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα. Σκοπεύω να πράξω ότι χρειαστεί προκειμένου να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι και ενημερώνω όλους ότι στο σημείο που αφαιρέθηκαν τα δέντρα ξεκινά άμεσα δενδροφύτευση. Δε θα αναλωθώ περισσότερο με όσους έπραξαν τη συγκεκριμένη επαίσχυντη πράξη, παρά θα παρακολουθώ στενά τη διαδικασία της έρευνας που έχει ήδη ξεκινήσει, ώστε να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθεια των συμπολιτών μας, ώστε να καταγγέλλουν άμεσα και χωρίς δισταγμό ανάλογα περιστατικά, για να καταφέρουμε να τα απομονώσουμε».

αφήστε ένα σχόλιο


− 4 = δυο