ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ: LET’S DO IT GREECE 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

LET’S DO IT GREECE 2014

«Όλοι μαζί αναβαθμίζουμε την παραλία Γλυφάδας»

Το μήνυμα «Όλοι μαζί αναβαθμίζουμε την παραλία Γλυφάδας» έκαναν πράξη όλοι όσοι συμμετείχαν στην εθελοντική ανάπλαση και τον καθαρισμό της παραλίας Γλυφάδας, στο πλαίσιο της εθελοντικής περιβαλλοντικής δράσης Let’s do it Greece 2014 «Καθαρίζουμε όλη την Ελλάδα σε μία Μέρα».

Ο στόχος επιτεύχθηκε, μέσα σε μία ημέρα, όλοι μαζί, να συντονιστούμε ταυτόχρονα και να κάνουμε τις αλλαγές που θέλουμε για τη παραλία μας, υλοποιώντας έναν αριθμό ποικίλων δραστηριοτήτων. Το εθελοντικό μας ραντεβού ήταν στην 3η παραλία Γλυφάδας (περιοχή Διαμάντι) όπου δυναμικό παρόν έδωσαν εκατοντάδες εθελοντές όλων των ηλικιών. Πολίτες, περιφέρεια, δήμος, εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, αθλητικά σωματεία, πολιτιστικοί σύλλογοι, σχολεία και φορείς της περιοχής, πετύχαμε όλοι μαζί να αναδείξουμε Συλλογικά και Πανελλαδικά, τόσο την αξία της συμμετοχής, της συνεργασίας και του εθελοντισμού, όσο και την αγάπη και τον σεβασμό προς το περιβάλλον.

Όλοι λοιπόν, με πολύ χαρά γιορτάσαμε τον εθελοντισμό και με πολύ αγάπη  καθαρίσαμε το παραλιακό μέτωπο, δεντροφυτεύσαμε αλμυρίκια περιμετρικά της παραλίας, βάψαμε με γκράφιτι και φυτεύσαμε φυτά στις μεγάλες τσιμεντένιες γλάστρες και τα παρτέρια που τώρα είναι πραγματικά στολίδια για την παραλία, παίξαμε παιχνίδια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, ανακυκλώσαμε υλικά, βάψαμε και επισκευάσαμε τα ήδη υπάρχοντα παγκάκια. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε ο υποβρύχιος καθαρισμός της παραλίας από τους εθελοντές δύτες. Εν συνεχεία, σειρά είχαν η διασκέδαση και η ψυχαγωγία, με χορό και μουσική τιμώντας την ελληνική παράδοση και τον πολιτισμό μας.

Mε την υποστήριξη του Δήμου Γλυφάδας τη δράση συνδιοργάνωσαν οι: Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής »ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ», τοπική εφορεία Προσκόπων Γλυφάδας – Βούλας, το τοπικό τμήμα Γλυφάδας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και το Ελληνικό Καταδυτικό Δίκτυο »ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ», Στη δράση συμμετείχαν επίσης εθελοντές και εκπρόσωποι από: Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, ΔΕΣΜΟΣ, GLOVO, Σύλλογος Ευρυάλης, QJNT-5, Diving Status, Antipollution, Φωτοκύκλωση, Εθελοντές Δασοπυροσβέστες Γλυφάδας, 8ος Πυροσβεστικός Σταθμός, Ένωση Μικρασιατών Γλυφάδας, ΕΝΕΟΝ ΑΜΕΑ Γλυφάδας, Σύνδεσμος Φίλων Χορού και Παράδοσης, Ένωση Ποντίων Γλυφάδας, Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας, Εμπορικός Σύλλογος Γλυφάδας, Τοπικό Συμβούλιο Νέων και ΟΝΕΔ Γλυφάδας. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Γλυφάδας,

Δυνατό ήταν και το μήνυμα που πέρασαν οι νέοι της Γλυφάδας μέσα από τη συμμετοχή τους. Το παρόν έδωσαν δραστήριοι μαθητές, διευθυντές, καθηγητές και γονείς από την Ένωση Γονέων και τα σχολεία της Γλυφάδας: 1ο Δημοτικό, 2ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό, 4ο Γυμνάσιο, 4ο Λύκειο, 5ο Γυμνάσιο, 5ο Λύκειο, 8ο Γυμνάσιο, Ιορδανάκειο, αλλά και εκτός Γλυφάδας οι μικροί εθελοντές από τον  Γ΄ παιδικό σταθμό Ελληνικού. Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η συμμετοχή της Γεωργίας Ελληνάκη, ολυμπιονίκη και εκπρόσπωπο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών δείχνοντας πως εθελοντισμός, περιβάλλον, πολιτισμός και αθλητισμός είναι έννοιες στενά συνδεδεμένες.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους εθελοντές και τους φορείς για τη συμμετοχή και τη συνεργασία τους! Στόχος μας είναι η καθιέρωση αυτής της συνεργασίας και η διάδοση του συνθήματος της πανελλαδικής δράσης του Let’s do it Greece «μία μέρα συντονιζόμαστε, 364 μέρες συνεργαζόμαστε»!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

FOTO 1 FOTO 3 FOTO 2 FOTO 10 FOTO 9 FOTO 8 FOTO 7 FOTO 6 FOTO 5 FOTO 4 FOTO 11 FOTO 12 FOTO 13 FOTO 14 FOTO 15 FOTO 16

αφήστε ένα σχόλιο


× τέσσερα = 8