ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ : ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ;»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Το Εθνικό  Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και ο Δήμος Γλυφάδας, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης,
διοργάνωσαν με την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευμένης εταιρείας New Event Generation, Ενημερωτική Εκδήλωση για τους Δημου: «Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;» στο ΚΑΠΗ Αγίου Τρύφωνα, την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013.

 Η εκδήλωση σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία καθώς πλήθος δημοτών και μελών των ΚΑΠΗ της Γλυφάδας παρακολούθησαν την πολύ ενδιαφέρουσα και επίκαιρη ενημέρωση για την πρόληψη μέσω των εμβολιασμών στους ενήλικες.

 Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κος Δημήτρης Τσακίρης, Αντιπρόεδρος του Κ.Α.Π.ΠΑ. Δήμου Γλυφάδας. Εκ μέρους του Δημάρχου κου Κώστα Κόκκορη, παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό η κα Άννα-Φωτεινή Σάκκου, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας. Επίσης, παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο κος Γιώργος Αγγελόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας.

 Την ενημέρωση πραγματοποίησε ο κος Γεώργιος Γκρίνης, Ειδικός Παθολόγος, ο οποίος μίλησε για την Πρόληψη μέσω του εμβολιασμού στους ενήλικες από σημαντικά και επικίνδυνα νοσήματα. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, πάνω από 500.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο παγκοσμίως από την γρίπη και περισσότερο από το 90% των θανάτων οφείλεται στην πνευμονία. Η πρόληψη μέσω του εμβολιασμού είναι η ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη μέθοδος προστασίας τόσο ατομικά όσο και σε επίπεδο γενικού πληθυσμού. Ο κος Γκρίνης εστίασε στη γρίπη και τον πνευμονιόκοκκο, δύο πολύ σοβαρά νοσήματα με επικίνδυνες επιπλοκές για τον οργανισμό. Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι παιδιά και ενήλικες άνω των 50-60 ετών καθώς και ευπαθείς ομάδες όπως οι χρόνιοι καπνιστές, οι διαβητικοί, όσοι έχουν χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, οι καρδιοπαθείς και οι ανοσοκατεσταλμένοι ανεξαρτήτου ηλικίας. Είναι σημαντικό οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά και οι ευπαθείς ομάδες να μην παραλείπουν τον εμβολιασμό με την καθοδήγηση του γιατρού τους, καθώς έτσι δημιουργείται το απαραίτητο τείχος προστασίας.

 Το κοινό υπέβαλε πολλές ερωτήσεις και κατά τη συζήτηση που ακολούθησε δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες από τον ομιλητή.

 ΦΩΤΟ Νο1

Διακρίνονται από δεξιά η Άννα-Φωτεινή Σάκκου, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας, ο Γεώργιος Γκρίνης, Ειδικός Παθολόγος, ο Δημήτρης Τσακίρης, Αντιπρόεδρος του Κ.Α.Π.ΠΑ. και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. .

 ΦΩΤΟ Νο2-3

:Στιγμιότυπα από την εκδήλωση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

FOTO 1 FOTO 2 FOTO 3

 

αφήστε ένα σχόλιο


× δυο = 6