ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ… M. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ: ΕΙΧΑ ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ – Ο ΣΥΖYΓΟΣ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Πλήρη άγνοια για το πλαστό πτυχίο του συζύγου της Κώστα Γασπαρινάτου που αποκάλυψε η aftodioikisi.gr,δηλώνει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη.

«Ο αιφνιδιασμός μου ήταν απόλυτος, καθώς είχα πλήρη άγνοια, αφού με τον σύζυγο μου γνωρίστηκα το 1998 σε ακαδημαϊκό χώρο», τονίζει χαρακτηριστικά η κ. Γιαννακάκη. Και ζητά τόσο ο σύζυγός της όσο και η οικογένειά της να υποστούν τις συνέπειες που προβλέπονται. Παράλληλα, «προκαλεί οποιονδήποτε να αναφέρει, αν από την ημέρα που πληροφορήθηκε το γεγονός, απευθύνθηκε οπουδήποτε προκειμένου να προστατεύσει τον σύζυγο της». Πάντως, προκαλεί ερωτηματικά γιατί η κ. Γιαννακάκη δεν προχώρησε στη σημερινή δήλωση τότε (τον Ιούλιο ή και νωρίτερα;) που πληροφορήθηκε το γεγονός αλλά το κάνει σήμερα υπό την πίεση της δημοσιότητας.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης της κ. Γιαννακάκη είναι το εξής:

«Όπως είδε το φως της δημοσιότητας, ο σύζυγος μου, εργαζόμενος από τη δεκαετία του 1980 στον Δήμο Κορυδαλλού, είχε προσκομίσει εκ των υστέρων και μετά την πρόσληψη του, πλαστό πτυχίο.

Ο αιφνιδιασμός μου ήταν απόλυτος, καθώς είχα πλήρη άγνοια, αφού με τον σύζυγο μου γνωρίστηκα το 1998 σε ακαδημαϊκό χώρο.

Ως έλληνας πολίτης, πολλώ δεν μάλλον ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, πιστεύω ότι πρέπει να υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται από το νόμο, οι οποίες και θα ακολουθηθούν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε τέτοια αδικήματα. Κατά συνέπεια ζητώ να υποστώ εγώ και η οικογένεια μου, την ίδια μεταχείριση που έχουν και όλες οι υπόλοιπες οικογένειες.

Προκαλώ μάλιστα οποιονδήποτε να αναφέρει, αν από την ημέρα που πληροφορήθηκα το γεγονός, απευθύνθηκα οπουδήποτε προκειμένου να προστατεύσω τον σύζυγο μου.

Τέλος, θέλω να δηλώσω ότι οποιοσδήποτε συσχετισμός του γεγονότος με την κοινοβουλευτική μου ιδιότητα και  την πολιτική μου δραστηριότητα  δεν έχει καμιά επαφή με την πραγματικότητα. Οι ελάχιστοι που προσπαθούν να αξιοποιήσουν το γεγονός για δικές τους σκοπιμότητες, δεν θα καταφέρουν τίποτα.

αφήστε ένα σχόλιο


3 + = έντεκα