ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Με τη συνεργασία και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώνουμε να συνεχίζεται η απαράδεκτη και ανελέητη κατάσταση αποκλεισμού συνανθρώπων μας από δύο βασικά αγαθά επιβίωσης και προστασίας της υγείας – ατομικής αλλά και δημόσιας – και αυτά τα αγαθά είναι το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Πριν στεγνώσει καλά καλά το μελάνι της διαμαρτυρίας και έκκλησης μας για την εξαμελή οικογένεια που τους έκοψε το νερό η ΕΥΔΑΠ, στις 27 Φεβρουαρίου 2013 προέκυψαν δυστυχώς δύο νέα περιστατικά

– 49χρονος άνεργος ελεύθερος επαγγελματίας, πρώην καρκινοπαθής με ακρωτηριασμένο το ένα πόδι. Η ΔΕΗ του έκοψε στις 07 Μαρτίου 2013 το ηλεκτρικό ρεύμα.

– 3μελής οικογένεια, και οι δύο γονείς άνεργοι με ένα 7μηνών βρέφος. Η ΕΥΔΑΠ τους έχει στείλει ειδοποιητήριο ότι θα τους κόψει το νερό.

Πως να ξεχάσουμε ακόμη το περιστατικό, πέρσι το καλοκαίρι, όπου η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε καρκινοπαθή που υποστηριζόταν μηχανικά από συμπυκνωτή οξυγόνου. Το συνεργείο που έκανε την διακοπή δεν έδειξε κανένα οίκτο παρότι η οικογένεια τους είχε ενημερώσει ότι είναι θέμα ζωής ή θανάτου η διακοπή του ηλεκτρικού. Επενέβη τότε γνωστή δημοσιογράφος και το ηλεκτρικό επανήλθε!

Έτσι παρατηρείται μία αποσπασματική αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών. Αυτά όμως τα προβλήματα δεν λύνονται αποσπασματικά, αφού πολύ απλά και διογκώνονται και θα επανέρχονται, εκτός εάν και δια μαγείας βρεθούν δουλειές στους παραπάνω ανθρώπους και αρχίσουν να αποπληρώνουν τους λογαριασμούς τους. Μέχρι τότε όμως τόσο η πολιτεία όσο και οι δύο εταιρίες (ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ) καταδικάζουν σε αργό (μερικές φορές και ΑΜΕΣΟ) θάνατο όλους αυτούς τους πολίτες που έχουν εξαθλιωθεί από την οικονομική κρίση.

Επανερχόμαστε λοιπόν και κάνουμε δημόσια ΕΚΚΛΗΣΗ προς την ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ να σταματήσουν άμεσα αυτές τις πρακτικές. Ζητάμε να συναντηθούμε μαζί τους για να τους ενημερώσουμε από κοντά για τα ΣΟΒΑΡΑ και ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΑ προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτές οι ευπαθείς ομάδες. Η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ μπορούν, εάν θέλουν, να σταματήσουν να είναι κομμάτι του προβλήματος και να γίνουν κομμάτι της ΛΥΣΗΣ των προβλημάτων που μαστίζουν όλη την κοινωνία.

 

Είμαστε σε αναμονή απάντησης για την έκκληση μας αυτή.

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


3 + οκτώ =