ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΥΝΑΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας, το 2011, ακλουθώντας τη διαδικασία όπως ο νόμος ορίζει, προέβη στην αγορά των οικοπέδων Παπαδημητρίου επιλύοντας ένα θέμα που χρόνιζε πλέον των 40 ετών. Απέδωσε σε χρήση των δημοτών δύο μεγάλους χώρους πρασίνου που θα τους κατέπνιγε κι αυτούς το μπετόν.

Παρά τη λυσσαλέα αντίδραση κάποιων που δεν θέλουν να γίνεται τίποτα στην πόλη μας και τις μηνυτήριες αναφορές τους, η υπόθεση πήγε αρχείο. Μετά από ενέργειές τους η υπόθεση επανεξετάστη και ανακριτής και εισαγγελέας πρότειναν την αθώωση με βούλευμα των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και την δίωξη των μηνυτών. Παρά ταύτα το δικαστικό συμβούλιο έκρινε διαφορετικά.

Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη δηλώνουμε τα εξής: οι συνάδερφοι τεσσάρων παρατάξεων με την αυξημένη πλειοψηφία που απαιτεί ο νόμος, οι οποίοι ψήφισαν για την αγορά των οικοπέδων, έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους, προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον, διαχειριζόμενοι με απόλυτη εντιμότητα και διαφάνεια το δημοτικό χρήμα προς όφελος των δημοτών.

Εξάλλου, όλες οι πράξεις τόσο των αποφάσεων, όσο και της πληρωμής ελέγχθηκαν για τη νομιμότητα τους από τα αρμόδια όργανα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Αισθανόμενοι υπερήφανοι για το έργο και έχοντας απολύτως την συνείδηση μας καθαρή, ζητάμε την άμεση επίσπευση της δικαστικής διαδικασίας για να λάμψει η αλήθεια και να κλείσει ένα κεφάλαιο σημαντικό για την πόλη μας όπου δεν υπάρχει ίχνος σκιάς.

Για άλλη μια φορά επαληθεύεται ότι οι πράττοντες και επιλύοντες θέματα σημαντικά για τους πολίτες πολλές φορές υπόκεινται σε άδικες ταλαιπωρίες αλλά πάντα στο τέλος λάμπει η αλήθεια και το αποτέλεσμα μετράει.

Υ.Γ

Η Εισήγηση του Εισαγγελέα είναι η εξής:

”III. Να διαβιβασθεί αντίγραφο του εκδοθησομένου βουλεύματος στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, σύμφωνα με το άρθρο 38 Κ.Π.Δ. για τις πράξεις της παραβίασης δικαστικών προσωπικών δεδομένων, κατά τα εκτιθέμενα ανωτέρω υπό στοιχ. Α η της παρούσης, από τους μάρτυρες Αναστάσιο Γιαννακόπουλο, Δημήτριο Καραπάνο και Παναγιώτη Γιάχο.

IV. Να επιβληθούν τα δικαστικά έξοδα της παρούσης διαδικασίας εις βάρος των μηνυτών Δημητρίου Καραπάνου και Αναστασίου Γιαννακόπουλου διότι υπέβαλαν εν γνώσει τους αναληθή αναφορά έκαστος εξ αυτών.”

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

αφήστε ένα σχόλιο


+ 4 = οκτώ