Δήμαρχε, Ποιος να συγκριθεί μαζί σου: Οι Γλυφαδιώτες σε αγαπούν

Όσο κλείνουμε τα μάτια στα ψεύτικα προφίλ τόσο περισσότερο η πραγματικότητα θα εμφανίζεται παραμορφωμένη. Δεν  είναι δυνατόν να παρασυρόμαστε με τα κοπρογραφήματα που μας πλασάρουν  «θαρραλέοι» πληρωμένοι  αρθρογράφοι, ούτε και να γευόμαστε τα «λύματα» τους. Είμαστε ξερόλες, αποψάκηδες και εαυτούληδες ας είμαστε τουλάχιστον ευγενείς.

Η ιστορία με την Αγιοβασιλιάτικη μάσκα εκτός κάποιων ανθρώπων που είχαν διαφορετική άποψη και φυσικά καθόλα σεβαστή, έβγαλε στην επιφάνεια τα ψευτοπροφίλ που ασύδοτα εκ του ασφαλούς χυδαιολογούν ακόμα και τα πληρωμένα εξαπτέρυγα όμορου δήμου ο δήμαρχος του οποίου  διακατέχεται από ζήλια, φθόνο και μίσος για τον «Αξιότερο» πανελλαδικά Δήμαρχο του 80%. Όταν έχεις μάθει στην μεγάλη του γένους σχολή του Μαντέλη δεν μπορείς να κρύψεις το πάθος της κουτοπονηριάς, της τζαμπαμαγκιάς, της ραδιουργίας. Για να ξέρουμε τι λέμε όταν είσαι σπουδαγμένος  στην ανυποληψία δεν μπορείς να λέγεσαι τιμητής της ηθικής και της νομιμότητας.

Δεν θα μιλήσω για την κυριαρχία των συμφερόντων αυτή είναι γνωστή. Αυτούς δεν χρειάζεται να τους παλέψεις για να αποδείξεις τι κουμάσια είναι. Στον οίστρο τους για σπέκουλα γίνονται αντιληπτοί από μόνοι τους στον αναγνώστη.

Αυτό όμως που πραγματικά με έκανε να θλίβομαι είναι το χαμηλό επίπεδο κάποιων που κατάφεραν και το έκαναν δάπεδο εκτοξεύοντας αφορισμούς και κατάρες. Κρίμα – Κρίμα για το ανήμπορο κράτος που έχει γίνει όμηρος των φτηνών ψυχολόγων και των ασύδοτων κιναιδογράφων με συνέπεια να μην υπάρχουν όρια και κανόνες και ο κάθε υβριστής να μένει ατιμώρητος.

Αν σήμερα σε βρίσει κάποιος η βρίσει την οικογένεια σου θα χιμήξεις να τον φας, να τον γδάρεις. Πόσο ανήμπορος όμως είσαι όταν ο άλλος σε βρίζει χυδαία εκ του ασφαλούς πίσω από ένα ψευτοπροφίλ?  Αυτοί οι απρόσωποι λογαριασμοί που εξυπηρετούν διάφορους σκοπούς μόνο κακό κάνουν. Είναι άλλο η κόσμια διαφωνία κι άλλο η αισχρολογία και οι ευτελείς χαρακτηρισμοί. Η υιοθέτηση μιας τέτοιας ανοχής στην αθλιότητα δηλώνει συνενοχή.

Αναρωτιέμαι, υπάρχουν υγιή μυαλά που μπορούν να επικροτούν τέτοιες άθλιες,  επιθετικές συμπεριφορές? Υπάρχουν πολίτες που επικροτούν τις τσαμπουκαλίδικες εξάρσεις, τις ψευτομαγκιές, το υβρεολόγιο, τους αφορισμούς και τις κατάρες γιατί δεν άρεσε ο συμβολισμός με την μάσκα στη Αγιοβασιλιάτική κούκλα?

Πως μπορείς να πείσεις όλους αυτούς ότι η μάσκα ήταν μια συμβολική κίνηση για να περάσει το μήνυμα ότι σώζει ζωές και να βγει αμέσως μετά.  Ακόμα κι αν δεν μπορείς να τους πείσεις χρειάζεται να γινόμαστε τόσο επιθετικοί τόσο ακραίοι? Και στο τέλος τέλος ξεχάσαμε την τεράστια προσφορά του ανθρώπου με τα εκατοντάδες έργα στην πόλη και σηκωθήκαμε να τον σταυρώσουμε?

Πόσο στριμμένοι και επικριτικοί γινόμαστε στο τσακ μπαμ, έτοιμοι να καταδικάσουμε τον άλλον όταν δεν συμφωνούμε?  Χθες για μια συμβολική κίνηση τον κατσαδιάζανε σήμερα τον απογειώνουν.

Παιδιά ο Αγιοβασίλης πέφτει με το αλεξίπτωτο.

 

αφήστε ένα σχόλιο


5 − = τέσσερα