Γιώργος Μαργαρίτης: Για ποιον τραγουδιστή προοριζόταν η μεγάλη του επιτυχία το «Κελί 33»

Ο Γιώργος Μαργαρίτης βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής, «Ενώπιος Ενωπίω» το βράδυ της Πέμπτης (12/5) και μίλησε για όλα και χωρίς ενοχές στον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο σημαντικός λαϊκός τραγουδιστής θυμήθηκε μεγάλες στιγμές από την πορεία του στη μουσική, εδώ και 52 χρόνια. Αφηγήθηκε τη γνωριμία του, όταν ήταν παιδί, με τον Βασίλη Τσιτσάνη και εξήγησε γιατί άργησε να κάνει τον πρώτο του δίσκο.

Μάλιστα δεν δίστασε να αποκαλύψει πως είχε θέμα με τον τζόγο, αλλά και πώς κατάφερε να ξεκόψει από τα μεγάλα πάθη του.

Πιο συγκεκριμένα ο Γιώργος Μαργαρίτης δήλωσε: «Άργησα να κάνω τον πρώτο δίσκο γιατί είχα ένα πάθος, τον τζόγο με ταξίδευε και με έκανε ότι ήθελε ο τζόγος. Εκεί που λέγαμε θα δέσουμε, ξεδέναμε και τελειώναμε».

Και πρόσθεσε: «Ο Τάκης Σούκας με ξέκοψε από τον τζόγο διότι είχα μαζί μου τότε τον αδερφό του, ήταν κι εκείνος πολύ καλός μουσικός και έπαιζε πιάνο και τον είχα μαζί μου και έτσι ο Τάκης έμαθε ότι στη Γλυφάδα ήταν ένας τραγουδιστής. Δώσαμε ραντεβού, αλλά πέρασαν τέσσερα χρόνια για να συταντηθούμε. Η αιτία ήταν ο τζόγος πάλι. Δεν ήμουν συνεπής στα ραντεβού. Πολλές φορές μου έλεγαν πάμε να γνωρίσουμε τον τάδε κι έλεγα θα έρθει η ώρα. Είχα κρυψώνες για χρήματα, η μια ήταν στην αρχή της Βουλιαγμένης κι η άλλη εκεί όπου ήταν το περιστατικό με τον Παναγούλη. Είδα το περιστατικό επειδή πήγαινα να πάρω χρήματα για τον τζόγο» συμπλήρωσε ο Γιώργος Μαργαρίτης.

Ο τραγουδιστής μίλησε και για την εξάρτησή του από το αλκοόλ.

«Είναι ανάλογα τους οργανισμούς. Εμείς είχαμε μόνο το χασίς και το ποτό. Είναι να μην το βάλεις στο στόμα το χασίς. Εγώ το έβαλα πολύ μικρός. Δεν είχα θέμα και το έκοψα. Αλλά τσιγάρο έκανα 40 χρόνια. Το ποτό κράτησε 40 χρόνια. Δεν μου άρεσε η φωνή μου. Όλα αυτά τα ποτά άρχισαν να ξεραίνουν τον λαιμό μου και τα τύμπανά μου δεν άκουγαν καλά. Και το έκοψα. Δεν χρειάζεται το ποτό» τόνισε.

«Μόνος μου πάλεψα, δεν είχα κανέναν να με στηρίξει» είπε για τις εποχές που έκανε εξαετή συμβόλαια με τις δισκογραφικές και δεν είχε περιθώριο να επιλέγει το καλύτερο για εκείνον.

«Λάθη γίνονται. Υπάρχουν τραγούδια που μετανιώνω που τα είπα» όπως και τραγούδια που δεν έχει πει.

«Με τους δίσκους μου “καιγόταν” η Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ ομολόγησε ότι ακόμα έχει φλόγα μέσα του και μάλιστα αποκάλυψε ότι ετοιμάζει συνεργασία με τον Γιάννη Πάριο.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης διηγήθηκε στον Νίκο Χατζηνικολάου την ιστορία του τραγουδιού «Το κελί 33».

Όπως πολλά τραγούδια, για άλλον καλλιτέχνη προοριζόταν, αλλά τελικά άλλος το έκανε μεγάλη επιτυχία.

«Αυτό το τραγούδι, δεν ξέρει ο κόσμος, πρωτοπήγε στον Στράτο Διονυσίου. Είχε τελειώσει ο δίσκος “Ο λαός τραγούδι θέλει” με τον Τάκη Σούκα. Θα έμπαινε εκεί το τραγούδι. Και τελικά του είπε ο Στράτος “άστο θα το πούμε του χρόνου”».

Ο Τάκης Σούκας τελικά το έδωσε στον Γιώργο Μαργαρίτη.

αφήστε ένα σχόλιο


+ τρία = 6