ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΑΣΠΗΣ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ!!!

Την δική του απάντηση δίνει ο επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για την Γλυφάδα” Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Αγγελόπουλος για την δριμύτατη και αναίτια επίθεση που έχει δεχτεί τόσο στο διαδίκτυο όσο και στο περιστασιακά “εκδιδόμενο” όπως το αποκαλεί έντυπο, λασπολόγου δημοσιοκάφρου, γνωστού από λίβελα δημοσιεύματά του, και την εσκεμμένη παραπληροφόρηση στις περιβόητες υποθέσεις του Παλιού Δημαρχείου και των οικοπέδων Παπαδημητρίου και δίνει τις απαραίτητες διευκρινήσεις έτσι ώστε οι πολίτες να μην πέφτουν θύματα της κακής πληροφόρησης που εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα και ανεπηρέαστοι να βγάλουν από την υστερόβουλη όπως την αποκαλεί παραπληροφόρηση τα συμπεράσματά τους.

Στην ερώτηση μας για το τι ακριβώς έχει συμβεί με το Παλιό Δημαρχείο και την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο 26 Δημοτικών Συμβούλων με την βαρύτατη κατηγορία της ”κατασπατάλησης εκατομμυρίων δημοτικού χρήματος’’ δίνει την απάντηση:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά και μπορώ όσα σας λέω να τα αποδείξω με στοιχεία. Θα ενθυμίστε τόσο εσείς όσο και άλλοι συνάδελφοι σας ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο ήλθε για ψήφιση, εκτός ημερησίας διατάξεως, το θέμα της παραλαβής του έργου της Αποπεράτωσης του Παλαιού Δημαρχείου. Μετά την ανακοίνωση του θέματος από την Πρόεδρο ο Δήμαρχος μας είπε ότι έχουμε αποφασίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο το έργο να ολοκληρωθεί με δωρεά και μας γνωστοποίησε ότι η προηγούμενη εργολαβία είχε τελειώσει πριν από ένα χρόνο και υπήρχε ένα υπόλοιπο οφειλής σαράντα περίπου χιλιάδων ευρώ (40.000) που έπρεπε να πληρωθεί για να κλείσει η εργολαβία και να αναλάβει ο δωρητής την αποπεράτωση.

Αυτό λοιπόν το θέμα ψηφίσαμε!!Αυτό το έγκλημα κάναμε!!Ψηφίσαμε να γίνει η οριστική παραλαβή του έργου, να πληρωθεί ο εργολάβος με το υπόλοιπο της οφειλής ποσού 40.000 ευρώ και να τελειώσει επιτέλους με δωρεά το Παλαιό Δημαρχείο!!! Από πού προκύπτει η κατασπατάληση των εκατομμυρίων; Έχω στη διάθεσή σας επικυρωμένο απόσπασμα από τα επίσημα πρακτικά της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο σας καταθέτω και σας παρακαλώ να το δημοσιεύσετε προκειμένου οι συμπολίτες μας να πληροφορηθούν την αλήθεια.

Ύστερα από αυτήν την απάντηση του κ. Γιώργου Αγγελόπουλου, εμείς επιμείναμε να ξεκαθαρίσουμε τις όποιες σκιές μπορεί να υπάρχουν με την παραπομπή στο πειθαρχικό των 26 Δημοτικών Συμβούλων και πήραμε την εξής απάντηση:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν είναι ποινικό Δικαστήριο αλλά ένα Πειθαρχικό Όργανο που ελέγχει καταγγελίες που αφορούν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Έτσι μετά την αναφορά που έκανε το 2010 ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Πέτρος Γεωργόπουλος, ο οποίος ήταν μέλος και των τριών προηγούμενων Διοικήσεων του Δήμου με Δημάρχους τους Στέλιο Λανδράκη, Στέλιο Σφακιανάκη και Γιάννη Θεοδωρόπουλο, με την οποία κατήγγειλε ότι ο Δήμος δαπάνησε κατά την περίοδο των ετών 2000-2010 το υπερβολικό ποσό των 750.000 (επτακοσίων πενήντα χιλιάδων) ευρώ για την ανακατασκευή – συντήρηση του Παλαιού Δημαρχείου, έγινε έλεγχος από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης το οποίο το έτος 2013 με σχετικό πόρισμά του ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο των Δημοτικών Συμβούλων που ψήφισαν την 127/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε την οριστική παραλαβή του έργου του Παλαιού Δημαρχείου από τον τελευταίο ανάδοχο, προκειμένου να συνεχισθούν οι εργασίες για την αποπεράτωσή του από το Δωρητή.

Συνεπεία αυτού ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, μας απέστειλε σχετική κλήση για απολογία τον Αύγουστο του 2013 εφαρμόζοντας τα διαλαμβανόμενα στο εν λόγω πόρισμα. Στη συνέχεια και σύμφωνα με τις τροποποιημένες διατάξεις του Καλλικράτη παρέπεμψε το φάκελο στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο αφού ο ίδιος από το Νόμο πλέον δεν μπορεί ούτε να επιβάλει ποινές ούτε και να απαλλάξει. Την αρμοδιότητα αυτή είτε επιβολής ποινής είτε απαλλαγής ασκεί αποκλειστικά το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Συνεπώς η παραπομπή σε αυτό γίνεται για την εξέταση του φακέλου ώστε να διερευνηθεί αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για διάπραξη αδικημάτων ή όχι. Ο συγκεκριμένος φάκελος περιέχει τις κλήσεις των 26 συμβούλων σε απολογία, τα απολογητικά υπομνήματα των συμβούλων, την έκθεση ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και την 127/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την απόφαση που ψηφίσαμε οι 26 Δημοτικοί Σύμβουλοι για την οριστική παραλαβή του έργου του Παλαιού Δημαρχείου ήταν ουσιαστικά τυπική, αφού αυτή ήδη είχε συντελεσθεί αυτοδίκαια, λόγω της καθυστέρησης της παραλαβής του από την αρμόδια επιτροπή, επειδή δεν είχαν ορισθεί έγκαιρα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση τα μέλη που θα συμμετείχαν στην επιτροπή από την πλευρά της. Συνεπώς θεωρώ ότι κάναμε το καθήκον μας για το συμφέρον του Δήμου μας και των Πολιτών της Γλυφάδας και δεν διαρπάξαμε κανένα αδίκημα.

Κατόπιν τούτων όλα όσα γράφονται, δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια παρά μόνο σε ασύστολα ψεύδη και κατηγορίες που στόχο έχουν να προσδώσουν στοιχεία ιδιοτέλειας και τη δημιουργία εντυπώσεων αμαυρώνοντας την εικόνα εκείνων που επιλέγουν σαν στόχο τους με γνώμονα τα δικά τους αλλότρια συμφέροντα.

Η επόμενη ερώτηση που κάναμε στον επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για την Γλυφάδα” Γιώργο Αγγελόπουλο είναι για τα περιβόητα οικόπεδα Παπαδημητρίου για τα οποία το εν λόγω ‘‘εκδιδόμενο’’ έντυπο δημοσιεύει ότι έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματική πράξη στους Δημοτικούς Συμβούλους που ψήφισαν για την αγορά τους και η απάντηση που μας έδωσε είναι η εξής:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όλα αυτά είναι ασύστολα ψεύδη. Θέλω να σε πληροφορήσω υπεύθυνα είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ασκηθεί δίωξη εναντίον ουδενός. Έχει γίνει μόνο μια προκαταρκτική εξέταση κατόπιν καταγγελιών δημότη. Απεναντίας έχουν εκδοθεί δύο αποφάσεις της ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ που αποφαίνονται για τη νομιμότητα των σχετικών ενταλμάτων για την αγορά των οικοπέδων η οποία προβλέπεται ως διαδικασία άλλωστε και από ρητή διάταξη στο Νόμο (απευθείας αγορά). Για το σύννομο της διαδικασίας αυτής έχουν αποφανθεί σχετικά και οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης. Για το θέμα αυτό υπάρχει και σχετική δήλωση του κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που αναφέρει όλο το ιστορικό της υπόθεσης και με το κείμενο της οποίας είμαι απόλυτα σύμφωνος.

Επιμένοντας στην ερώτηση αναφερθήκαμε σε πολλούς δημοτικούς συμβούλους που αναφέρουν ότι παραπλανήθηκαν από την διοίκηση και ψήφισαν για τα οικόπεδα και λάβαμε την εξής απάντηση:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εγώ δεν παραπλανήθηκα από κανέναν και είμαι υπερήφανος που είμαι ένας από τους Δημοτικούς Συμβούλους που ψήφισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο την αγορά των οικοπέδων Παπαδημητρίου και έδωσαν τέλος στην αγωνία των συμπολιτών μας κατοίκων της περιοχής που από το 1969 περιμένουν την ανάπλαση του χώρου και την κατασκευή πλατειών και πρασίνου, είμαι επίσης υπερήφανος που ψήφισα την οριστική παραλαβή του έργου του Παλαιού Δημαρχείου το οποίο έχει ήδη αποπερατωθεί με δωρεά και κοσμεί την πόλη μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δηλαδή εδώ έχουμε έναν πόλεμο λάσπης εναντίον σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ακούστε κάτι, δεν μπορούμε κάθε φορά να πέφτουμε θύματα των επιτήδειων και να απολογούμαστε στην απειλή του όπλου της λάσπης. Το δικαίωμα της κριτικής όταν αυτή είναι καλόπιστη και ανταποκρίνεται στην αλήθεια δεν με ενοχλεί αντίθετα την θεωρώ χρήσιμο εργαλείο ελέγχου και επιβεβλημένη. Σε μια πόλη που όλοι λίγο πολύ γνωριζόμαστε, καλά θα κάνουν κάποιοι κοινωνικά απόβλητοι, βαρυποινίτες της αισχρής δημοσιογραφίας, δακτυλοδεικτούμενοι να πάψουν να κτίζουν με λάσπη όποιον επιλέγουν για στόχο τους παραπληροφορώντας για δήθεν σκάνδαλα, εκβιασμούς δωροδοκίες, εξυπηρετήσεις. Γι αυτούς η ανιδιοτέλεια, η τιμή και η αξιοπρέπεια για την οποία υπαινίσσονται ότι μάχονται ,είναι ένα παιχνίδι τακτικής που ασκούν κάθε φορά ανάλογα με τα συμφέροντα τα δικά τους και του εκάστοτε εντολοδόχου τους.   Αυτοί οι δημοσιοκάφροι το μόνο που έχουν να κερδίσουν είναι την περιφρόνηση των νοημόνων Πολιτών γιατί πράγματι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια..

 

 

 

 

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


2 × πέντε =