Γιωργος Παπανικολάου

Το Σάββατο το απόγευμα, με ιδιωτικό πιστοποιημένο φορέα, πραγματοποιήθηκε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας μοριακό τεστ κορονοϊού σε όλους τους εκπαιδευτικούς κι απόψε τα αποτελέσματα θα φθάσουν στο σχολείο.

Για μία ακόμη φορά εύχομαι περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στον δάσκαλό μας που νοσεί, έναν εξαιρετικό άνθρωπο και παιδαγωγό.
Χθες το απόγευμα, παρευρέθηκα στο σχολείο για να συνομιλήσω με τους δασκάλους. Είχαμε μακρά συζήτηση που είχε και εντάσεις, γιατί θεώρησαν ότι τους στοχοποιούμε.
Να το ξαναπώ λοιπόν:
Ο σεβασμός μας και η εκτίμησή μας τόσο στους ίδιους όσο και στο έργο που επιτελούν καθημερινά είναι δεδομένος και τον έχω εκφράσει – ιδιωτικά και δημόσια – πολλές φορές. Πρόκειται εξάλλου για ένα σχολείο που γνωρίζω πολύ καλά, αφού έχω μεγαλώσει σε αυτή τη γειτονιά.
Τονίζουμε και πάλι ότι η πανδημία του κορονοϊού απαιτεί από όλους μας πολύ μεγαλύτερη εγρήγορση, κινητοποίηση και προσοχή από ό,τι θα δείχναμε σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο της ζωής μας.
Σε καμία περίπτωση φυσικά δεν μπορώ να δεχθώ ότι το μεμονωμένο περιστατικό της Παρασκευής δικαιολογεί γενικούς αφορισμούς ή απαξίωση οποιουδήποτε εκπαιδευτικού.
Συνεχίζουμε όλοι μαζί τον διπλό και δύσκολο αγώνα – για να συνεχιστεί ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία και να σταματήσουμε την μετάδοση του κορονοϊού.

αφήστε ένα σχόλιο


5 − = ένα