ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ “ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ” ΒΑΖΕΙ ΒΕΤΟ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Πολύ μεγάλη σπέκουλα γίνεται τώρα τελευταία στα πολιτικά, και δη τα νεοδημοκρατικά, στέκια, σχετικά με τις προθέσεις του Κ. Καραμανλή για την Προεδρία. Κι όχι βέβαια για το σενάριο να διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια, που το περιβάλλον του αφήνει να διαρρεύσει ότι είναι δύσκολο, αλλά για τις σκέψεις του αναφορικά με τα υπόλοιπα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων.
Οπως γράφει το «Secret», ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, στις πλέον πρόσφατες συναντήσεις του με τους στενούς συνομιλητές του (ανάμεσά τους οι Θοδωρής Ρουσόπουλος και Προκόπης Παυλόπουλος) ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος, θέτοντας μόνο έναν όρο: «Δεν με νοιάζει ποιος θα είναι, αρκεί να μην είναι η Δαμανάκη ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο που συνδέεται με την εποχή Σημίτη».

Η διαρροή αυτή, μάλιστα, πήρε «επίσημο» χαρακτήρα και μορφή μηνύματος από τη Μαβίλη προς το Μέγαρο Μαξίμου. Στον αντίποδα, ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να έχει διατυπώσει εδώ και καιρό στον Αντώνη Σαμαρά την άποψη πως θα ήταν σύμφωνος τόσο με μια επιλογή κεντροαριστερών χαρακτηριστικών όσο και γενικότερα με την υιοθέτηση μιας λύσης που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τον στόχο της σύγκλισης των πολιτικών δυνάμεων σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. «Δεν θα είχε πρόβλημα ούτε με τον Κωνσταντόπουλο, ούτε με τον Κουβέλη, ούτε με κάποιον ακαδημαϊκό», λένε πρόσωπα πέριξ της Μαβίλη. Σε ό,τι αφορά τον ίδιο και τα όσα ακούει από φίλους και παλιούς πολιτικούς συνοδοιπόρους του για το ύπατο αξίωμα, θα σας τα πούμε μια άλλη φορά.

αφήστε ένα σχόλιο


− 1 = τρία