ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΜΙΚΡΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΔΥΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ: ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ – Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΔΑΦΟΣ

Την έναρξη της απόσυρσης των Κούρδων μαχητών (YPG) από τη βόρεια Συρία επιβεβαίωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας πως αν η απόσυρση ολοκληρωθεί μέσα σε 120 ώρες τελικά, τότε θα συναντηθεί και με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, για μια ξεχωριστή διαδικασία.

Σε δηλώσεις του ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «το χρονοδιάγραμμα των 120 ωρών ξεκίνησε», όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη. «Σαφώς γίνεται λόγος για αποχώρηση της τρομοκρατικής οργάνωσης από την περιοχή. Πήραμε την υπόσχεση ότι την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας θα παρακολουθήσει κυρίως η Τουρκία.

Θα είμαστε συνεχώς σε επαφή, οι επαφές των αντιπροσωπειών θα συνεχιστούν. Αν ολοκληρωθεί η διαδικασία της απόσυρσης μέσα σε αυτές τις 120 ώρες, την Τρίτη θα συναντηθώ με τον κ. Πούτιν, την οποία βλέπω ως μία ξεχωριστή διαδικασία. Με αυτές τις συνομιλίες θα έχουμε φέρει την ειρήνη με την «Πηγή της Ειρήνης».

Μίλησα με τον υπουργό Άμυνας και μου ανέφερε ότι ξεκίνησε η απόσυρση. Οι δυνάμεις μας δεν θα εγκαταλείψουν τις περιοχές που έχουν υπό τον έλεγχό τους. Υπάρχει μία διαδικασία 5 ημερών, τις εξελίξεις της οποίας θα παρακολουθούμε», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος πρόσθεσε ότι διεξάγεται αυτή τη στιγμή μία τηλεφωνική διπλωματία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς και με χώρες της Ε.Ε.

αφήστε ένα σχόλιο


+ 7 = δεκατρία